Aleksandar Zverev (Reuters)
Aleksandar Zverev (Reuters)

Alkaras u dvorani kao riba na suvom, ovo mu se nikad nije desilo

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.11.23. | 17:29

Aleksander Zverev savladao Španca na startu Masters finala u Torinu

Blistao je Karlos Alkaras u sezoni na šljaci, bio apsolutna senzacija na travi, sjajan i na betonu, ali kada se sezona preselila u dvoranske uslove, tu su počeli problemi...

U Pekingu je ispao u polufinalu, potom u Parizu odmah na startu, a danas je vezao i treći izgubljen meč u dvorani. Takmičenje na završnom mastersu u Torinu je otvorio porazom u grupi od Aleksandra Zvereva - 7:6 (7:3), 3:6, 4:6. Prvi put u karijeri Španac je kao top 10 teniser vezao tri poraza, dok Zverevu dvorana očigledno leži jer je ovaj turnir već dva puta osvajao u karijeri.

Izabrane vesti

Zverev je agresivnije ušao u meč, ulazio dublje u teren i napadao. Alkaras je u trećem gemu upao u seriju grešaka i Nemac je iskoristio prvu od dve brejk lopte. Ali Španac je vrlo brzo uzvratio, došao do tri vezane šanse za ribrejk i izjednačio na 3:3. Žestoka borba se vodila u sedmom gemu koji je trajao šest minuta i u kojem je Nemac imao tri uzastopne šanse za novi brejk, potom još jednu ali ih nije iskoristio. Usledili su gemovi u kojima su oba tenisera bili sigurni na svoj servis, sve do 6:5 za Alkarasa. Tada je Španac propustio tri set lopte na servis Zvereva. Odluka je pala u tajbrejku koji je Zverev otvorio dobrim servisima i vođstvom 3:2 ali je usledila furiozna serija Španca od pet uzastopnih poena i set je rešen.

Nemac je izgubio set u kojem je napravio samo dve neiznuđene greške, ali je u drugom sve nadoknadio i kurnisao bolju igru od rivala. Brejknuo je odmah Španca i poveo 2:0, sigurno čuvao servis do kraja i dozvolio mu tek jednu priliku za brejk koju ovaj nije iskoristio. Sjajno je u tim momentima servirao Zverev i rutinski došao do izjednačenja.

Bolju igru iz drugog, Zverev je preneo i u treći set. Oduzeo je servis Špancu u petom gemu i kontrolisao situaciju do kraja. Imao je Španac poslednji trzaj u poslednjem gemu kada je došao do brejk lopte i šanse da se vrati u meč ali je Zverev dobrim servisima zapečatio pobedu.

Alkaras, koji nije potpuno zdrav stigao u Torino se već posle prvog od tri meča u grupi nalazi pod pritiskom i pred eliminacijom. U drugom kolu ga čeka meč protiv poraženog iz sveruskog duela Danil Medvedev - Andrej Rubljov. Samim tim, Zverev će prekosutra igrati protiv onoga ko trijumfuje u pomenutom meču.


tagovi

Aleksandar ZverevKarlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara