Alize Korne (©Reuters)
Alize Korne (©Reuters)

AO: Kraj bajki za Korne i Kanepi

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.01.22. | 22:10

Teniski program u Melburnu noćas kreće ženskim delom žreba

Ešli Barti i Medison Kiz čine prvi polufinalni par Australijan opena u ženskom delu žreba, a u preostalim duelima četvrtfinala mogu da se primete igračice iz donje polovine žreba. To su Kaja Kanepi iz Estonije, 36-godišnjakinja na 115. mestu na svetu, koja je eliminisala drugu nositeljku, potom Alize Korne, koja je iz 63. pokušaja stigla do prvog četvrtfinala na najznačajnijim turnirima. Dalje, tu je Danijel Kolins, sjajna koledž igračica koja nije postala profesionalac do 22 godine, i naposletku Iga Svjontek – najmlađa od pomenutih, ali najmanje iznenađujući učesnik druge nedelje Australijan opena.

Pošto je šokirala Arinu Sabalenku u super-tajbrejku u trećem setu, Kaja Kanepi je rekla da je iscrpljena, ali tek je očekuje ogromna borba sa Igom Svjontek."Mislim da bih bila srećnija da sam pobedila posle dve, tri meč lopte. Bilo je stvarno tesno. Ruka mi se tresla kada sam počela da serviram", rekla je Kanepi.

Izabrane vesti

Pošto je eliminisala drugu nositeljku, estonska teniserka može da se pohvali da je uspela da upotpuni kolekciju četvrtfinala na sva četiri grend slema. Prvi je došao 2008. na Rolan Garosu.

"Sjajan je osećaj što sam stigla do ovde. Takođe, nisam mislila da ću igrati dobro u Australiji, jer sam tokom karijere čula da ova zemlja ne pristaje svima, i mislila sam da sam baš ja ta koja baš i ne voli da igra ovde. Ali poslednje dve godine igram zaista u Melburnu".


03.05:

(1,25) Iga Svjontek – Kaja Kanepi (4,00)

Svjontekova je izgubila prvi set u prethodnoj rundi, ali se vratila u život i pobedila Soranu Kirsteu sa 5:7, 6:3, 6:3.

"Ovakvi mečevi će mi dati mnogo samopouzdanja za budućnost, jer vraćanje posle izgubljenog prvog seta i protiv igračice koja stalno ide napred, prilično je teško, a ja sam to uradila. Osećam se kao da mogu da pristupim različitim scenarijima na terenu i na kraju je to prilično pozitivno", ocenila je Poljakinja.

Svjontek sada ima skor 28-2 protiv protivnica koji su rangirani van Top 30 na glavnim turnirima. Kanepi, međutim, ima njuh za iznenađenja. Pobedila je Sabalenku, a ranije je uspevala da eliminipe Simonu Halep na US openu 2018. i Karolinu Voznijacki pre 11 godina u Tokiju – kada su obe bile na prvom mestu rang-liste.

"Nisam je gledala, nikada nisam igrala protiv nje, i ne znam kako leti njena lopta, pa ćemo videti kako će sve da izgleda kada izađemo na teren", rekla je Kaja.

01.05: (1,35) Danijel Kolins – Alize Korne (3,25)

Ranije je Tamarin Tanasugarn imala najduži raspon pre nego što je stigla do četvrtfinala grend slema u singlu, probivši se u svom 45. pokušaju na Vimbldonu 2008. Možda je to razlog zašto se Alize Korne srušila duž osnovne linije pošto je konačno uspela da stigne do poslednjih osam u svom 63. pokušaju.

"Posle 16 godina na turneji, nikada ne odustajem. Danas sam realizovala cilj koji mi je već neko vreme bio veoma važan. Pobedila sam nekoliko velikih imena, Muguruzu, Halep u prošlom kolu, sve su to igračice kojima se mnogo divim. Ne znam šta se desilo u prošlosti, i zaista, sada me nije briga", emotivna je bila Francuskinja.

Korne je savladala 14. nositeljku Simonu Halep sa 6:4, 3:6, 6:4 – i sada ima impresivan rekord u karijeri protiv nje od 4-1. Naredni rival motivisane Alize je Danijel Kolins, 27. nosilac, vodila je veliku bitku u pobedi nad Elise Mertens sa 4:6, 6:4, 6:4.

Kolinsova je bila polufinalista ovde 2019. godine, što je njen najbolji učinak do sada.

"Poslednjih nekoliko godina pošto sam se plasirala u polufinale, mislim da sam gubila u drugom kolu svaki put, tako da to što sam se vratila u četvrtfinale znači mnogo", rekla je Danijel.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

AUSTRALIJAN OPEN - ČETVRTFINALE

Utorak

Barbora Krejčikova – Medison Kiz 3:6, 2:6

Ešli Barti – Džesika Pegula 6:2, 6:0

Sreda

01.05: (1,35) Danijel Kolins – Alize Korne (3,25)

03.05: (1,25) Iga Svjontek – Kaja Kanepi (4,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Australijan open 2022Iga ŠvjontekAliz KorneKaja Kanepi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara