Đoković sa šampionskim Čelendž kupom Normana Bruksa
Đoković sa šampionskim Čelendž kupom Normana Bruksa

Australijan open u ozbiljnim problemima, loše vesti i za Đokovića

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.10.20. | 20:56

Održavanje narednog izdanja prvog grend slema sezone pod velikim znakom pitanja

Kako nam dolazi zima, tako se situacija sa pandemijom očigledno vraća na „staro“, a to uzročno-posledično znači nove probleme sa organizacijom sportskih takmičenja. Baš kada se činilo da je sve konačno pod kakvom-takvom kontolom.

Poseban problem javlja se za međunarodna takmičenja koja tek treba da se održe, pre sveg zbog ponovo sve strožijih karantinskih uslova. Upravo u tom problemu nalazi se Teniski savez Australije, početkom svake sezone organizator nekoliko turnira u obe konkurencije završno sa Australijan openom. Jer kako sada stvari stoje teško da će im neko doći u januaru, a sve zbog obaveznog 14-dnevnog karantina. Računa se da bi. po ugledu na neke evropske zemlje tamošnje vlasti mogle izuzeti od tog pravila vrhunske sportiste, ali po svemu sudeći slaba vajda.

Izabrane vesti

Kako je jutros objavljeno, vlasti su zabranile ulazak u zemlju stranaca i napuštanje kontinenta svojim državljanima do 2022, ujedno i sportistima, te preti da se Otvoreno prvenstvo Australije pretvori u zatvoreno. Povrh svega, tu su i unutrašnja ograničenja kretanja između saveznih država. Prvi čovek tamošnjeg tenisa, Kreg Tajli uputio je reči upozorenja, iako je i dalje uveren da će uspeti da izguraju grend slem, ali teško turnire koje mu prethode:

„Ne može da se dogodi da teniser bude zaglavljen u karantinu 14 dana, a da onda igra turnir. To ne možete da očekujete od njih. Nikako! Moramo znati sledeće u naredne dve sedmice, najviše mesec dana - da li će se granice otvoriti i da li ćemo moći da organizujemo turnire u više gradova. Ako to ne bude moguće, moraćemo da razmislimo o raznim scenarijima!“, kaže Tajli.

Naravno, jedan scenario, onaj najgori je otkazivanje što bi posebno štetilo, između ostalih i Novaku Đokoviću. Iako ne bude branio titulu prvi reket sveta neće izgubiti bodove sa Australijan opena, svih šampionskih 2000, ali mu to pak ne odgovara pošto se računa da u Melburnu kao osmostruki i aktuelni šampion može najlakše do grend slem titule u daljoj poteri za Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Takođe, pehar sa reprezentacijom sa ATP kupa mogao bi da ostane nebranjen. Ne zaboravimo i da ovog leta nije mogao da brani dve zaredom osvojene titule na Vimbldonu, gde bi po svemu sudeći bio najveći favorit.

Tajli je još najavio i da će se u slučaju održavanja prvog grend slema sezone dozvoliti tek četvrtina popunjenosti kapaciteta gledališta u Melburn parku, iako je najavljivano 50 %. Planirano je da se naredni Australijan open održi od 18. do 31. januara.


tagovi

Australijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara