(©Reuters)
(©Reuters)

Česi drmaju Melburnom: Lehečka napravio još jednu senzaciju

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.01.23. | 09:07

Momak iz Mlade Boleslav izbacio Feliksa Ožea-Alijasima – 3:1

Nekada su grend slem u Melburnu zbog velikog broja srpskih igrača zvali u šali Serbia open, a ove godine mogao bi komotno da bude – Češka open.

U samo sat vremena dvojica momaka iz te zemlje napravila su pometnu. Istina, Sebastijan Korda igra pod zastavom SAD, ali je Čeh, otac mu je legendarni Petr Korda, dok je još veću senzaciju posle njega napravio Jiži Lehečka, koji je poslao kući jednog od favorita gornjeg dela kostura – Feliksa Ožea-Alijasima.

Izabrane vesti

Kanađanin je došao u Melburn posle izvanredne prošle sezone, ali ovog puta nije mogao ni do četvrtfinala, jer Lehečka igra od početka godine kao u transu i danas je upisao pobedu karijere – 4:6, 6:3, 7:6, 7:6 za tri sata i 17 minuta igre.

Momak iz Mlade Boleslav je u prethodnoj rundi eliminisao Kamerona Norija, koji je bio 11. nosilac, a danas je izbacio Ožea-Alijasima, koji je imao status šestog nosioca na Australijan openu.

U narednom kolu, u borbi za polufinale, Jiži Lehečka će igrati sa pobednikom duela Stefanos Cicipas – Janik Siner.

Uspeo je Čeh da eliminiše Kanađanina, iako je krenuo iz minusa. Ože-Alijasim je dobio prvi set tako što je u trećem gemu napravio brejk i do kraja seta nije bilo brejk prilika ni na jednoj strani.

Ista slika viđena je u drugom setu, nije bilo brejk šansi sve do osmog gema, kada je Lehečka uspeo da iskoristi prvu, a onda svojim servisom izjednači na 1:1 u setovima.

Nije bilo brejkova u trećem setu, tek poneka prilika da se protivniku oduzme servis. Rešavalo se u taj-brejku, koji je Feliks odigrao očajno, Čeh je poveo sa 6:0 i sa lakoćom dobio taj deo meča. I stekao veliku psihološku prednost i samopouzdanje za nastavak.

Ni u četvrtom setu nije bilo brejkova, niti brejk šansi. Došlo se do 6:6 i onda ponovo razigravanje. Ože-Alijasim je ovog puta bio nešto bolji, ali ne i dovoljno da bi dobio set: 7:3 za Lehečku i konačnih 3:1 u setovima. Pobeda, najveća u karijeri, koja mu garantuje skok sa 71. na 39. mesto na ATP listi, što će mu biti najbolji rejting otkako igra tenis.


tagovi

Jiži LehečkaAustralijan Open 2023Feliks Ože Alijasim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara