Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Direktor Australijan opena: Nevakcinisani ne mogu da igraju u Melburnu, nadamo se dolasku Novaka

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.11.21. | 02:27

Kreg Tili prilično jasan, Đoković na potezu

Oprečne informacije dopirale su i verovatno će dopirati iz grada Melburna i države Viktorije dok se Australijan open ne približi. Ali, za sada, stav glavešina Australijan opena je da nevakcinisani teniseri neće moći da igraju na prvom grend slemu sezone.  

Kreg Tili, direktor Australijan opena, je za tamošnje medije nedvosmisleno rekao kakav je stav organizatora. A on se mnogim teniserima neće svideti. Novak Đoković istakao je da odluku neće donositi dok se ne oglase državne ili regionalne strukture. Sličnog stava je i Danil Medvedev.  

Izabrane vesti

Završni masters u Torinu: (1.40) Novak Đoković - Aleksander Zverev (2.70)

Srpski i ruski teniser, kao i brojni drugi igrači na ATP turu, nisu prelomili hoće li nastupati na predstojećem Australijan openu. Njihovo potencijalno odsustvo predstavljalo bi ozbiljan udar za turnir u Melburnu.

Vakcinacija obavezna za sve, bez izuzetka. Ako ne dođe do promene...

„Da biste došli u državu Viktorija i učestvovali na Australijan openu morate da budete vakcinisani. To je odavno predočeno teniserima. Svi moraju da budu vakcinisani, i igrači i celokupno osoblje”, jasan je Kreg Tili.

Prvi grend slem sezone će se održati do 17. do 30. januara 2022. godine u Melburnu, a titulu brani najbolji teniser sveta - Novak Đoković. Prvi čovek Australijan opena nada se da će srpski as odlučiti da dođe u Melburn. 

"Voleo bih da Novak Đoković dođe ovde. On je rekao da je vakcinacija za njega privatno pitanje i da neće pričati o tome. Većina tenisera i teniserki su vakcinisani. Voleli bismo Novaka ovde", kaže direktor Australijan opena.

Novak je na potezu.


tagovi

Australijan openNovak ĐokovićATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara