Dijego Švarcman (©Reuters)
Dijego Švarcman (©Reuters)

Đoković dočekao Švarcmana u finalu

Vreme čitanja: 1min | ned. 20.09.20. | 22:39

Argentinac za prvu masters krunu

Slomio je Rafaela Nadala u četvrtfinalu mastersa u Rimu, a u ponedeljak će Dijego Švarcman igrati protiv Novaka Đokovića za krunu.

Omaleni Argentinac je odigrao neizvestan meč protiv Denisa Šapovalova u finalu, ali je u trileru taj-brejka u trećem setu uspeo da nađe put do pobede – 6:4, 5:7, 7:6.

Izabrane vesti

Neće imati šta Švarcman da izgubi u finalu, moći će da pusti ruku i da proba da napravi veliko iznenađenje protiv Đokovića. Trebaće mu za to da odigra tenis sa gornjih granica mogućnosti, jer nikada u karijeri nije uspeo da pobedi srpskog asa. Četiri puta su igrali, sva četiri puta je slavio Novak.

Ipak, dva duela na šljaci su bila dosta naizvesna. Pre tri godine na Rolan Garosu Đoković je slavio tek u pet setova, a prošle godine u polufinalu Rima, na istom mestu, bilo je 2:1 za Novaka.

Takođe, moraće i teniski kralj da odigra bolje nego u prethodne dve runde, pogotovo ga je danas dosta namučio Kasper Rud u polufinalu.

Dijego Švarcman je na turnir došao kao 15. teniser sveta, a očekuje ga skok za dve pozicije. Ako osvoji titulu, uskočiće u prvih 10 na svetu. On je u karijeri do sada osvojio tri turnira, ali nijedan iz kategorije 1.000, kakav je ovaj u italijanskom Večnom gradu.


tagovi

Dijego Švarcmanatp rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara