Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dominacija Rusa: Rubljov savladao Fonjinija, eliminisan Tiafo

Vreme čitanja: 1min | pet. 02.07.21. | 15:23

Karen Hačanov prošao dalje posle tri seta

Andrej Rubljov mogući je protivnik Novaka Đokovića u četvrtfinalu Vimbldona. Rus je nastavio da ređa pobede, a danas je savladao Fabija Fonjinija sa 3:1. Po setovima je bilo 6:3, 5:7, 6:4, 6:2.

Nastavio je Rus sa dobrim partijama. Ima nisko težište, udara dobro iz čudnih situacija, pokazao se kao jako nezgodan protivnik tako da ni Fonjini tu nije mogao ništa.

Izabrane vesti

Italijan je uspeo da pruži jači otpor u drugom setu koji je dobio posle skoro sat vremena igre, ali je u nastavku Rubljov nastavio da diže nivo tenisa i to Fonjini nije uspeo da isprati.

Rubljov je zabeležio 13 asova, uzimao više poena procentualno i na prvi i na drugi servis u odnosu na protivnika, a iskorišćenost brejk lopti je bila zaista vrhunska kod Rusa - 78% (7/9).

Još jedan meč odigran danas imao je zanimljiv ishod. Karen Hačanov savladao je Frensisa Tiafoa sa 3:0 i time okončao ovogodišnje učešće momka koji je u prvom kolu nadigrao Stefanosa Cicipasa.

Tiafo je blistao u prva dva kola, ali protiv raspoloženog Hačanova nije mogao. Rus je slavio sa 6:3, 6:4, 6:4. Uspeo je da neutrališe servis Amerikanca, da ga uvuče u svoj ritam i tu više nije bilo spasa po jedno od prijatnijih iznenađenja na ovogodišnjem Vimbldonu.


tagovi

Andrej RubljovVimbldonKaren Hačanov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara