Džon Mekinro i Novak Đoković (AFP)
Džon Mekinro i Novak Đoković (AFP)

Džon Mekinro: Samo vrućina može da zaustavi Novaka do pehara US Opena

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.08.21. | 13:08

"Osećam da će da osvoji turnir, kao što sam pre Vimbldona rekao da će da ga osvoji, ali kao i što mi je nešto govorilo da će da izgubi na Olimpijskim igrama", kaže legendarni teniser

Pošto je samouvereno čistio put do pehara na Rolan Garosu i Vimbldonu, mnogi su mislili da će Novak Đoković lako da osvoji olimpijsko zlato, ali ne i Džon Mekinro. To ne znači da je legendarni američki teniser protiv najboljeg tenisera na planeti, pa možda i u istoriji. Pojasnio je zašto je bio takvog ubeđenja pre nego što je počeo turnir u Tokiju. Kao što je pre starta Vimbldona izneo mišljenje je da će Novak da osvojiti taj grend slem turnir, a pred početak US opena (30. avgust - 12. septembar) ponovio da će Srbin pokoriti i Njujork.

Izabrane vesti

"Osećam da će Novak da osvoji turnir, to je ono što i očekujem. Pre nego što je počeo Vimbldon osećao sam da će da osvoji (taj) grend slem, ali nešto mi je govorilo i da će da izgubi na Olimpijskim igrama. Format takmičenja (na dva dobijena seta, umesto na tri kao što je na grend slem turnirima), pa prekomerna putovanja, izostanak publike... sve to je doprinelo da Novak izgubi (u Tokiju). A mislim i da je vrućina igrala veliku ulogu", izjavio je Mekinro.

Nema nikakvu duilemu da će Đoković koji je tri puta osvajao US open, imati samo jednog protivnika na terenima Flašing meduza. A to nisu momci s druge strane mreže.

"Prema mom mišljenju, on će igrati 'protiv' terena. A ja tipujem na njega. Vrućina bi mogla da bude problem za bilo kog vrhunskog ili uopšte bilo kog igrača. To bi mogao da bude odlučujući faktor ako Novak izgubi od nekoga, ako se desi u situaciji da igra u jako vrućim uslovima (kako su najavili). Inače, mislim da će pobediti (sve)."

Mekinro s nestrpljenjem očekuje predostojeći US openu, baš zbog srpskog tenisera koji bi osvajanjem pehara napravio dva istorijska koraka: postao bi prvi igrač u istoriji sa 21 grend slem titulom u kolekciji i prvi posle više od pola veka koji je osvojio kalendarski grend slem.

"Novak očigledno može da učini stvari zanimljivijim i uzbudljivijim na ovom turniru, da vidimo da li može da izvede nešto što nije niko učinio još od Roda Lejvera 1969. Biće uzbudljivo", dodao je sedmostruki osvajač grend slem turnira od kojih su četiri podignuta upravo u Nujujorku.



tagovi

US openNovak ĐokovićDžon Mekinro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara