Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Emocije savladale Đokovića: Kad se setim 2019. i Rodžera, možda je trebalo da izgubim neko finale

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.07.23. | 20:49

"Teško je progutati ovakav poraz...", rekao je srpski teniser na ceremoniji dodele pehara

Nadala se Srbija osmom vimbldonskom trofeju Novaka Đokovića u devetom finalu, ali nije se desilo. Karlos Alkaras je naneo srpskom asu poraz koji poprilično peče imajući u vidu izazovnost bitke koja je trajala 282 minuta i gomilu važnih poena koje je Đoković poklonio rivalu.

Izabrane vesti

"Nije dobro za mene, ali čestitam Alkarazu, kada je servirao za pobedu odigrao je neke neverovatne udarce, to je bilo zaista sjajno, svaka čast". rekao je Đoković, a onda se i direktno obratio momku koji ga je danas zasluženo pobedio: "Mislio sam da ću imati problema sa tobom na šljaci i na betonu, ne na travi, ali i to se promenilo. Čestitke kako si se prilagodio na ovu podlogu, igrao si malo mečeva na travi."

Novakovoj seriji od 27. uzastopnih grend slem pobeda dоšao je kraj, a poraz od Alkarasa bio je povod za prisećanje na 2019. i senzacionalan meč protiv Rodžera Federera u kojem je spasao dve meč lopte pre nego što je podigao vimbldonski pehar.

"Što se mene tiče, ne volite da izgubite meč na ovakvom nivou, ali kada se sve emocije stišaju, moram da budem zahvalan, jer sam mnogo titula i tesnih mečeva dobijao. Kada se setimo finala 2019. protiv Rodžera, kada sam spašavao dve meč lopte... Možda je neko finale trebalo da izgubim. Sada se to malo izjednačio."

Posle titula na Australijan Openu i Rolan Garosu, dogodila se žuta minuta u finalu Vimbldona. Dok se ne ohladi glava, poraz će svakako boleti. Zasigurno i duže, ali taj osećaj će najbolje obrisati neka nova grend slem titula. Prvu će pojuriti već za mesec i po dana na US Openu.

"Biću možda sutra zadovoljan zbog svih rezultata ove godine, danas ne baš. Teško je progutati ovakav poraz, kada sam bio tako blizu, ali ovo su momenti za koje igramo i treniramo, blagosloven sam što sam odigrao mnoge velike mečeve, ali izgubio sam od boljeg igrača. Idemo dalje još jače."

Na kraju su Đokovića savladale i emocije. Potekle su suze, deluje nakon što je video osmeh svog sina Stefana u loži.

"Drago mi je da je moj sin i dalje tu i da se i dalje smeje. Volim vas, hvala što me podržavaš", zaključio je Novak.


tagovi

Novak ĐokovićKarlos AlkarasVimbldon 2023Vimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara