Foto: Reuters
Foto: Reuters

Federer nagovestio odustajanje na Rolan Garosu: Potreban mi je odmor

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.06.21. | 12:45

Švajcarac u dilemi pod pritiskom umora

Pobedivši Dominika Kepfera (7:6, 6:7, 7:6, 7:5) u susretu koji je trajao tri sata i 39 minuta, Rodžer Federer plasirao se u osminu finala Rolan Garosa i zakazao susret sa Beretinijem, međutim uoči izlaska na megdan italijanskom teniseru Švajcarac je istakao uticaj umora.

Izabrane vesti

"Sve ovo su odskočne daske za nešto što mi je zaista važno. Vraćam se i potrebni su mi ovakvi dueli. Prolazimo kroz ove mečeve, detaljno ih analiziramo i gledamo šta nas očekuje sledeće. Potrebno je da odlučim da li ću igrati dalje ili je rizik preveliki u ovom momentu. Moram da odlučim da li mi je potreban odmor", rekao je Federer.

Značajan uticaj pri donošenju odluke na Švajcarca će imati činjenica da pauza između grend slema na šljaci i prvog turnira na travi praktično i ne postoji, a da su upravo izazovi na zelenoj podlozi primarni u Federerovim planovima ove sezone.

"Neću imati nedelju odmora između Rolan Garosa i Halea, kao što je ranije bio slučaj, i zato moram da vidim šta je najbolje za mene. Vimbldon je sve bliži. Mnogo toga se dešava, ali posle meča poput ovog, u kojem je moglo da se desi i da se igra peti set, ne znam kako ću se ujutru probuditi."

Dilemu je u velikoj meri produbio maratonski duel sa 59. teniserom sveta u kojem su tri seta odlučena tek u taj brejku.

"Posle svakog meča ovde ili u Ženevi morao sam da sagledam situaciju i da jutro kasnije vidim kakva mi je situacija sa kolenom. Iz tog ugla, sve ide isto, nema razlike izmežu poslednjeg meča i prethodnih osim što je ovaj bio dugačak", rekao je Federer.

Podsetimo, švajcarski teniser je zbog operacije kolena propustio prošlosezonske izazove, a od početka aktuelne godine učestvovao je samo u Dohi i Ženevi



tagovi

Rodžer FedererRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara