Endi Marej (©Reuters)
Endi Marej (©Reuters)

Herojska Endijeva borba, ali kraj u tri seta, ispao Švarcman, prošao Agut

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.07.21. | 22:47

Eliminisan još jedan nosilac sa Novakovog puta

Daleko je Endi Marej od nekadašnjeg asa, koji se borio za grend slem trofeje, neke i osvojio, bio čak i prvi reket sveta.

Posle teških operacija uspeh je što se vratio uopšte na teren, a treće kolo Vimbldona mu je došlo kao premija. Borio se Marej da preskoči još jednu rundu, bio je to herojski trud tenisera iz Škotske, ali igrači kalibra Denisa Šapovalova su, ipak, sada preveliki zalogaj za njega.

Izabrane vesti

Kanađanin Šapovalov je prošao u četvrto kolo grend slema u Londonu, pošto je u tri seta eliminisao Mareja – 6:4, 6:2, 6:2.

A, u narednom kolu Šapovalov će igrati protiv Roberta Bautista Aguta.

Španac je atipičan predstavnik teniske škole sa Pirinejskog poluostrva, jer jako dobro pored šljake igra i na travi. Uostalom, 2019. godine je bio polufinalista, u kojem je posle velike borbe izgubio od Novaka Đokovića u četiri seta.

Agut je danas eliminisao Nemca Dominika Kepfera u tri seta – 7:5, 6:1, 7:6 i pokazao da podiže formu kako se bliži završnica turnira. Gledajući kakav je žreb, koliko je nosilaca poispadalo, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da se Španac i ove godine nađe naspram Đokovića u borbi za finale.

Sa tog puta je odleteo Dijego Švarcman, kojeg je eliminisao Marton Fučovič – 6:3, 6:3, 6:7, 6:4.

Mađar iz Niređihaze je još jednom potvrdio da je vrlo neugodan teniser, čvrst, borben, da mu nijedna podloga nije strana. Ostvario je današnjom pobedom najveći uspeh na Vimbldonu u karijeri, a naredni rival će mu biti Andrej Rubljov. A, pobednik tog meča će igrati sa Novakom Đokovićem, ako najbolji teniser sveta prođe dalje, u četvrtfinalu grend slema u Londonu.


tagovi

VimbldonRoberto Bautista AgutEndi Marej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara