Đoković vozi po redu vožnje, Kudla samo dobar sparing partner

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.07.21. | 18:53

Trijumf najboljeg tenisera sveta – 3:0

Ima Novak Đoković „brdo“ takvih mečeva, uvek na svakom grend slemu bar po jedan, sa oscilacijama u igri, kada ga od razjeranog tigra uhvati neka letargija na terenu. I tako ga drži nekoliko gemova, uvali u manji problem, a onda kada je najpotrebnije, probudi se i ekspresno privede posao kraju.

Takav je bio današnji duel sa Denisom Kudlom u trećem kolu Vimbldona. Novak kao da je hteo sam sebe da testira poteškoćama u trećem setu, ali je i njih prevazišao i prošao je u četvrtu rundu grend slema u Londonu – 3:0 (6:4, 6:3, 7:6).

Izabrane vesti

Prošao je srpski as u drugu nedelju Vimbldona, a u četvrtoj rundi turnira čeka ga duela sa Čileancem Kristijanom Garinom, 20. teniserom sveta, protiv kojeg je igrao jednom u karijeri, na ATP kupu prošle godine i pobedio ga u dva seta.

Sve za sada deluje jako dobro, Novakova igra je čvrsta, precizna, servis ga sluša, pogađa kada je najpotrebnije, tako da njegovi navijači i te kako imaju razlog za optimizam posle prve nedelje Vimbldona.

Možda je današnji meč sa Kudlom potrajao duže nego što je bilo „potrebno“, ali je Amerikanac iskoristio pad u Đokovićevoj igri u trećem setu i uspeo da odvede susret sve do taj-brejka. I imao je 4:1 u toj borbi na razliku, međutim, uvek je pakleno teško nadigrati najboljeg tenisera na svetu, čak i kod set lopti, meč lopti, ruka zadrhti, kao da ni ona ne veruje u taj odlučujući poen.

Imao je Kudla set loptu u trećem setu, na 7:6, nije je iskoristio i brzo ga je stigla kazna, koja je ujedno značila i kraj njegovog puta u Londonu.

Prva dva seta nisu nimalo ličila na treći. Novak je u prvom u desetom gemu došao do prve brejk lopte i odmah je iskoristio, čime je dobio set, dok je u drugom bio mnogo ubedljiviji, mnogo bolji od Amerikanca i lagano je uzeo i taj deo meča.

Kada se činilo da će treći biti čista egzekucija, Đoković kao da se opustio, dopustio je Kudli da mu oduzme servis, da povede 3:0. Osetio je američki teniser šansu, držao je grčevito taj brejk prednosti, međutim, kada je Novak dodao gas, osetio da je trenutak da se vrati rezultatski u treći set, to je i učinio, izjednačio, a onda u turbulentnom taj brejku došao do pobede.

Još četiri prepreke su ostale do titule, do 20. grend slema za srpskog asa. Naredni rival, Kristijan Garin, ne bi trebalo da bude teža prepreka, jer je Čileanac majstor za šljaku. Ali, korak po korak...


tagovi

Novak ĐokovićDenis KudlaVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara