Dejvis kup tim Hrvatske (©Reuters)
Dejvis kup tim Hrvatske (©Reuters)

Hrvatska u polufinalu Dejvis kupa, moguć duel sa Srbijom

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.11.21. | 00:22

Najbolji dubl sveta dobio Italijane u odlučujućem setu

Hrvatska je u polufinalu Dejvis kupa, peti put se plasirala među četiri najbolja tima, a za plasman u finale i borbu za drugi naslov mogla bi da igra protiv Srbije, kojoj na putu do velikog okršaja stoji Kazahstan.

Do drugog boda i plasmana u polufinale Hrvatsku je vodio najbolji dubl sveta. Nikola Mektić i Mate Pavić su u meču odluke nadigrali italijanski par Fabio Fonjini - Janik Siner u dva seta - 6:3, 6:4.

Izabrane vesti

Neposredno pred meč u dubl konkurenciji selektor Filipo Volandri odlučio je da Simonea Bolelija zameni jednim od najtalentovanijih tenisera na svetu - Janikom Sinerom. Ali, ni to nije dalo Italijanima rezultat koji su priželjkivali. 

Splitsko-zagrebačka kombinacija je lako osvajala poene u svojim gemovima, dok se isto ne može reći i za italijanski dubl, koji je konstantno bio pod pritiskom. I bilo je pitanje kada će da pokleknu. Mate Pavić i Nikola Mektić su u prvom setu oduzeli servis rivalu u trećem gemu, da bi u narednom presudni gem bio sedmi. Nijednom tokom turnira hrvatski dubl nije dozvolio rivalima ni da dođu do brejk lopti, a kamoli da im oduzmu servis.

Ranije u toku danaprvi bod Hrvatskoj doneo je Borna Gojo, koji je iznenađujuće savladao Lorenca Sonega. Već tada je slutilo na ovakav ishod i prolazak Hrvata, jer je malo verovatno bilo da će najbolji svetski dubl zakazati kada je najbitnije. A, da Nikola Mektić i Mate Pavić budu pod pritiskom postarao se Marin Čilić. Servirao je Marin Čilić protiv Janika Sinera za prolaz u polufinale Dejvis kupa i pukao pod pritiskom, pa je dubl morao da vadi kestenje iz vatre.



tagovi

Dejvis kupDejvis kup tim SrbijeDejvis kup HrvatskaMarin Čilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara