Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Još samo pečat da je Najveći ikada! Đoković posle drame od pet setova do finala US opena

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.09.21. | 05:09

Novak će za mesto u teniskoj antologiji igrati protiv Medvedeva

Još samo korak do teniske istorije, do antologije sporta! Još samo pečat da se za sva vremena, bez ikakve dileme reši pitanje ko je Najveći teniser sveta svih vremena.

Novak Đoković je posle velike borbe, drame od pet setova prošao u finale US opena. Uspeo je Aleksander Zverev da ga u Tokiju zaustavi na putu ka Zlatnom slemu, ali nije i u Njujorku na putu ka Grend slemu. Dao je Nemac sve od sebe, uveo meč u rulet petog seta, ali tu ga je najbolji teniser sveta oduvao kao od šale – 3:2 (4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2).

Izabrane vesti

Prošao je Novak Đoković u finale i samo još Danil Medvedev mu stoji na putu do 21. grend slem trofeja u karijeri, što bi bio svetski rekord. ali i do Grend slema, kalendarskog spajanja sva četiri najveća trofeja u ovom sportu, što nikom nije uspelo još od Roda Lejvera 1969. godine. Inače, specijalno pristiglog prekjuče u Njujork i prisutnog sinoć na tribinama najveće teniske arene na svetu.

Da je bilo lako – nije. Istina, nije se ni očekivalo. Zverev od Tokija nije izgubio ni meč, na US openu do polufinala samo set. Trijumf u Japanu dao mu je krila da veruje da može još jednom da „saplete“ najboljeg na svetu, ali što bi se reklo, nije baš svaki dan Božić.

Namučio je Zverev Đokovića, uspeo je da dovede meč u peti set, međutim, tu je ostao bez goriva, a i sudario se sa potpunom odlučnošću najboljeg na svetu da pobedi i da ode po 21. grend slem pehar. A, kada Novak nešto čvrsto zacrta, gotovo je nemoguće skloniti ga sa tog puta.

I ovaj duel je Đoković krenuo iz minusa, kao gotovo sve ove godine na US openu. Ponovo je izgubio prvi set, nedostajalo mu je malo koncentracije, malo više odlučnosti, ali je i sa druge strane mreže bio terminator sa neverovatnim servisima, koje ni najbolji riterner svih vremena nije uspevao da ukroti u dovoljnoj meri.

Ali, kao i u prethodnim mečevima, taj prvi set kao da je neki inat koji Novak samom sebi zadaje i od tog momenta počinje da igra. U naredna dva seta bio je dosta bolji teniser, rutinski je došao do preokreta, međutim, kada se očekivalo da u četvrtom stavi tačku na meč, počelo je i njemu da nedostaje vazduha, dok je Zverev krenuo na sve ili ništa, tukao je lopticu kao maljem i isplatilo mu se. Jedan brejk prednosti doneo mu je izjednačenje na 2:2 u setovima.

Drame u „majstorici“ ipak nije bilo. Kao što to često čini kada oseti vatru pod nogama, Đoković je ubacio u brzinu ili dve više i protivnik, ovog puta Zverev, ostao je da se guši u oblaku dima. Za tili čas bilo je 5:0 u petom setu, pa iako se ni tada Nemac nije predao, prevelika je to bila razlika da bi doveo Novaka u problem.

Ostalo je finale. Još samo jedan korak, još samo jedna pobeda do trijumfa kojim bi Novak zacementirao svoje ime i prezime kao Najvećeg svih vremena.


tagovi

Novak ĐokovićUS openAleksander Zverev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara