©Reuters
©Reuters

Kraj i za Krajinovića u Dubaiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.03.21. | 20:38

Posle Dušana Lajovića još jedan srpski teniser ostao bez plasmana u četvrtfinale

Dušan Lajović je drugi put u osam dana pretrpeo poraz od Martona Fučoviča, ovoga puta na ATP turniru u Dubaiju. U osmini finala ovog turnira našao se i Filip Krajinović, ali poput svog sunarodnika nije pronašao put do četvrtfinala. Bolji od 33. reketa sveta posle nešto više od sat i po igre bio je teniser iz Južne Afrike Lojd Heris - 2:0 (7:6, 6:4).


Izabrane vesti

Imao je Heris čak 13 as udaraca, naspram samo tri Krajinovićeva i čini se da je to bila ključna razlika. Izgubio je 81. reket sveta samo jedan gem na svoj servis, srpski teniser dva, ali je to bilo dovoljno da Južnoafrikanac slavi.

Krajinović je prvi došao do brejka, poveo je sa 3:2 u prvom setu, ali je Heris odmah uzvratio istom merom (3:3). U nastavku su oba tenisera uspevala da odbrane svoj servis, tek u 10. gemu viđena je neizvesnost, ali je Srbin spasao dve brejk lopte i poravnao rezultat. Otišlo se u tajbrejk, u kojem je Filip poveo sa 3:0, ali je Heris uspeo da preokrene rezultat i iskoristi prvu set loptu.

Prilično sigurno su obojica servirali u drugom setu, sve do sedmog gema, kada je Južnoafrikanac uzeo brejk. Ispostaviće se da je to bilo dovoljno da porazi Krajinovića, osvojio je dva naredna na svoj servis i plasirao se u četvrtfinale, gde će igrati sa Keijem Nišikorijem.

---------------------------------------------------------------------

*Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

---------------------------------------------------------------------


tagovi

Filip Krajinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara