Laslo Đere (MN Press)
Laslo Đere (MN Press)

Kraj za srpske tenisere u Nur-Sultanu: Đere izborio izjednačenje, pa počišćen sa 6:0

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.09.21. | 16:28

Srpski teniser zaustavljen u četvrtfinalu posle tri seta

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Nur Sultanu. Imao je lepu priliku protiv igrača koji je tridesetak mesta iza njega na ATP listi, ali je nije iskoristio. Ovog puta pobeda je pripala Sunvu Kvonu iz Koreje – 2:1 (7:6, 2:6, 6:0).

Đere je mnogo bolje počeo prvi set, odmah je napravio brejk i poveo sa 2:0. Uzvratio mu je 82. teniser sveta za 2:2, ali je Srbin ponovo imao spreman odgovor. Međutim, ni vođstvo 4:2 nije mu bilo dovoljno da privede ovaj period mirno kraju. Dozvolio je protivniku već u narednom gemu da mu oduzme servis, pa se neizvesna borba vodila sve do taj-brejka. Kvon se u dramatičnom finišu bolje snašao i poveo u setovima, 7:4 je bilo u taj-brejku.

Izabrane vesti

U drugom setu je Đere čak tri brejka napravio i sigurnim koracima išao ka izjednačenju. Kvon je imao bolji start, poveo je 2:0, a onda je srpski teniser vezao šest gemova i osvojio taj set. Očekivalo se da će u istom naletu igrati i u nastavku, ali se to nije desilo.

Stao je potpuno, dozvolio je rivalu da mu tri puta oduzme servis i bukvalno ga počisti sa terena. Nije uzeo nijedan gem, napustio je teren sa nulom u trećem periodu.


tagovi

Laslo Đere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara