Foto: Reuters
Foto: Reuters

Krajinović eliminisan na prvom koraku: Posle tri godine došao u Moskvu i zadržao se sat i po

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.10.21. | 13:04

Srbin eliminisan od Španca Pedra Martineza 3:6, 4:6

Povratak Filipa Krajinovića u Moskvu nakon tri godine završio se već na prvom koraku potazom od španca Pedra Martineza u dva seta (3:6, 4:6). Srpski teniser koji je kao četvrti nosilac stigao na turnir u prestonici Rusije okončao je takmičenje posle samo sat i 32 minuta igre, a eliminacija u drugom kolu, za stepenik je slabiji učinak od njegovog prethodnog učešća 2018. godine, kada je pre poraza od Sepija eliminisao Donskoja.

Iako je susret otvorio brejkom, 37. teniser sveta nije uspeo da overi prednost gemom na svoj servis, te je Španac brzim ribrejkom očuvao neizvesnost. Ravnopravna borba trajala je do šestog gema kada je Martinez sa tri vezana poena stigao do 40:0 i tri brejk lopte od kojih je poslednju pretočio u veliko vođstvo.

Izabrane vesti

U devetom gemu, pri rezultatu 5:3 za Španca, Krajinović je prvo uspeo da spasi dve set lopte, a potom i stigne do dve prilike za brejk koje je realizovao te je neposredno posle toga usledila kazna u vidu osvojenog seta 60. tenisera sveta.

Očigledno još pod utiskom dešavanja iz prvog seta Srbin je rivalu prepustio prva tri gema u nastavku uz samo dva osvojena poena u tom periodu, a prednost koju je Martinez stekao u tim trenucima ispostavila se kao nedostižna u nastavku iako je Krajinović veoma brzo vratio jedan od dva brejka.

U narednom kolu Španac će odmeriti snage sa Marinom Čilićem koji je prethodno eliminisao Džumhura i Pola.

Pre Krajinovića, takođe porazom već na premijeri, eliminisani su i Laslo Đere i Miomir Kecmanović.

ATP MOSKVA – 2. KOLO

Četvrtak

Krajinović - Martinez 6:3, 6:4

Berankis - Koria u toku

13.25: (1,05) Rubljov – Manarino (7,70)

15.00: (1,35) Karacev – Gerasimov (2,90)

19.05: (1,30) Mekdonalds – Simon (3,20)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Filip Krajinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara