Filip Krajinović (©Reuters)
Filip Krajinović (©Reuters)

Krajinović jedva čeka ATP kup: San mi je titula sa reprezentacijom

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.01.21. | 11:01

Filip ima velike planove za 2021.

Za najbolje srpske tenisere početak nove sezone biće 1. februara, kada će startovati ATP kup, na kojem će naša reprezentacija braniti titulu.

Pre godinu dana Srbija je postala prvi pobednik tog novog takmičenja. Filip Krajinović pred polazak za Australiju, gde ga čeka dvonedeljni karantin, ne krije da mu je velika želja da se taj trofej odbrani, jer u osvajanju prvog, silom prilika, nije mogao da učestvuje.

Izabrane vesti

Ponosan sam što sam deo ovogodišnjeg tima na ATP kupu, gde će broje Srbije i titulu iz 2020. braniti Đoković, Lajović, Čačić. Debitujem na ATP kupu, žao mi je što nisam bio u ekipi prošle godine, što nisam doživeo sve one emocije i radost koje su doživeli moji prijatelji. Evo prilike i za mene da prvi put doživim nešto što mi je velika želja, a to je trijumf sa reprezentacijom“, istakao je Krajinović.

Ove godine imaće dve prilike za tako nešto.

U godini koja je pred nama imamo pored ATP kupa i Dejvis kup, ponovo u Madridu, dakle dve prilike za pobedu, na nama je da damo sve od sebe, da igramo najbolje što znamo i možemo, da beskrajno želimo i izgaramo za ostvarenje cilja, a kada se tako nešto sklopi onda mora stići i nagrada u vidu tog trujumfa. Verujem u nas, u našu energiju, naš timski duh i snagu većne vatre u nama za pobedu Srbije koja nas vodi i koja će nas voditi do trona, kad god to bilo, a siguran sam biće“.

Filip je 2020. godinu završio kao 30. teniser sveta, a imao je veliku priliku da prvi put uđe među 20 najboljih.

Odigrao sam dosta dobrih, kvalitetnih mečeva u 2020. Ostaje žal za plasmanom među 20 na svetu gde sam mogao stići da sam pobedio Raonića u četvrtfinalu Sinsinatija. Šansu za popravni imam u ovoj godini, za koju verujem da će biti teška, turbulentna, isrpljujuća zbog svega što nam donosi i diktira korona virus, ali isto tako verujem da se uz veliki rad, istrajnost, posvećenost cilju i veri u ostvarenje zacrtanog može i stići to željenog, što je u mojoj teniskoj priči za ovu godinu ATP trofej, titula sa reprezentacijom, plasman u top 20 na svetu, vrhunske partije na gren slem turnirima i plasman bar među osam najboljih na istim“, podvukao je Filip Krajinović.

ATP kup u Melburnu počeće 1. februara, a Australijan open nedelju dana kasnije.


tagovi

ATP kupFilip KrajinovićTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara