Viktor Troicki (©Reuters)
Viktor Troicki (©Reuters)

Viktor Troicki se vratio na AO

Vreme čitanja: 1min | sre. 13.01.21. | 10:08

Posle dve godine u glavnom žrebu

Otkako je izabran za novog selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije, krenulo je Viktoru Troickom.

Posle dve godine Troicki će ponovo igrati u glavnom žrebu Australijan opena, pošto je danas u 3. kolu kvalifikacija pobedio Sedrika-Marsela Štebea u dva seta – 6:4, 6:2.

Izabrane vesti

Prošle godine Viktor je poražen u drugom kolu kvalifikacija, dok je pretprošle izgubio u drugom kolu glavnog dela od Stefanosa Cicipasa.

Prolaz na prvi grend slem u sezoni bi trebalo da donese dozu samopouzdanja Troickom, koji je imao jako lošu 2020. godinu, koju je završio kao 202. igrač sveta. Predaleko od njegovog najboljeg rejtinga, 12. pozicije na kojoj je bio 2011. godine.

Na današnjem meču protiv Štebea, Nemac je prvi došao do brejka i poveo sa 3:1 u prvom setu, ali je Viktor odmaz uzvratio, a kasnije još jednom oduzeo servis rivalu i sa 6:4 dobio prvi deo meča. U drugom borbe gotovo da nije ni bilo, pošto je srpski teniser razbio Štebea, vodio je 5:0 i tek tu je dopustio protivniku da napravi brejk i spasi čast, da ne izgubi sa nulom.

Glavni deo Australijan opena igraće se od 8. februara, ali će Troicki imati obavezu i pre toga, jer će kao selektor reprezentacije Srbije predvoditi tim na ATP kupu, koji će početi 1. februara.


tagovi

Viktor TroickiAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara