Filip Krajinović (©Reuters)
Filip Krajinović (©Reuters)

Krajinović posle tri godine u Moskvi, Kup Kremlja kreće od Španca

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.10.21. | 09:12

Srpski teniser je četvrti nosilac na turniru kategorije 250, rival u drugom kolu u četvrtak od 10 časova biće mu Pedro Martinez

Nije tako davno bila 2017. godina, ali za srpskog tenisera Filipa Krajinovića to je neki drugi svet. Tada se još probijao na ATP listi, pamti sigurno veoma dobro da je morao da igra kvalifikacije za Kup Kremlja u Moskvi. Tri protivnika je morao da izbaci da bi stigao tamo odakle će ovog četvrtka direktno da započne turnir – 2. kola. Prvi rival na turniru u Rusiji našem asu će da bude Pedro Martinez iz Španije.

Te 2017. godine Krajinović je u kvalifikacijama eliminisao Marka Polmansa i Uladzimira Ignjatika, a zatim je u 1. kolu priredio iznenađenje i savladao Andreja Rubljova. U 2. kolu ga je tada savladao Rikardas Berankis iz Litvanije.

Izabrane vesti

10.05: (1,35) Krajinović - Martinez (2,90)

Učestvovao je Krajinović u Moskvi samo još 2018. godine, kada je stigao do četvrtfinala. Eliminisao ga je italijanski teniser Andreas Sepi sa 6:4, 7:6(2). To je bio njegov poslednji susret sa ruskom prestonicom do ove jeseni.

Vratio se Krajinović u Moskvu kao 37. teniser sveta, što mu je bilo dovoljno za ulogu četvrtog nosioca. Dakle, žrebom je projektovano da stigne do polufinala, bolje rangirani od njega su samo Rubljov, Aslan Karacev i Karen Hačanov. Međutim, mora se ići korak po korak, potrebno je prvo savladati Martineza, pa šestog nosioca Marina Čilića, a tek onda može da se razmišlja o polufinalu i duelu sa Rubljovim.

--------------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------------------------

Martinez je do 2. kola stigao preko Argentinca Gvida Pelje. Slavio je 60. teniser na ATP listi u prvom setu sa 6:2, posle čega mu je Pelja predao meč zbog povrede.

Biće današnji meč prvi okršaj Krajinovića i 24-godišnjeg Španca, koji baš kao i naš teniser još čeka na prvu titulu u karijeri. Obojica su nedavno učestvovali na Indijan Velsu, Krajinović je stigao do 3. kola gde ga je zaustavio Danil Medvedev, dok je Martineza u drugom kolu sa 2:0 savladao Stefanos Cicipas.

Pre toga su obojica igrali i u Sofiji, krajem septembra. Krajinović je igrao u polufinalu, a sastali bi se u 2. kolu, da Laslo Đere nije pre toga pobedio Martineza sa 7:6(5), 6:3.


tagovi

Kup KremljaFilip KrajinovićPedro Martinez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara