Filip Krajinović (©Reuters)
Filip Krajinović (©Reuters)

Krajinović se ekspresno osvetio Evansu za bolan poraz u Kanadi i nanišanio Cicipasa

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.08.22. | 03:41

Srpski teniser posle nedelju dana u dva seta bolji od Britanca

Severnoamerička turneja ovoga leta rezervisna je za sudare Filipa Krajinovića i Danijela Evansa. Pretplatili su se srpski i britanski teniser jedan na drugoga na mastersima, a momak iz Sombora u ekspresnom roku revanširao se Evansu za težak poraz u Montrealu. 

Razmontirao je Krajinovića na Rodžers kupu u trećem setu, nije mu prepustio niti jedan gem, stigao je do polufinala i obradovao se žrebu u Sinsinatiju. Ponovo srpski teniser, ali na američkom tlu Britanac je nanaleteo na “pravu” verziju Filipa Krajinovića. Oduvao ga je Srbin na startu mastersa - 2:0 (6:3, 6:4). 

Izabrane vesti

Ni punih sat i po nisu sastavili na terenu srpski i britanski as, obrisao je Krajinović lopticama linije i izaći će na megdan mnogo većoj zverki. Na drugom stepeniku čeka ga Stefanos Cicipas, četvrti nosilac na turniru u Sinsinatiju. Ima Filip Krajinović negativan skor protiv Grka, ali je dobio poslednji meč igran na hamburškoj šljaci pre nešto više od godinu dana. 

Prošetao se Filip Krajinović do megdana sa sedmim reketom sveta, očitao je lekciju Danijelu Evansu uprkos tome što se propisno mučio da ubaci prvi servis. Jedva da je svaki drugi ubacivao u polje, ali kada bi ulazili - u nastavku poena igrao je bez greške. Nije mogao da ga pročita Britanac, ritern mu nije postojao kod prvog servisa protivnika - tek u četiri navrata započeo je iole dužu razmenu - i a srpski teniser je ispalio pet asova. 

Nije srljao Krajinović, kao što je to bio slučaj u Montrealu, držao je lopticu u igri i čekao Evansove greške. Napravio je čak 46 neiznuđenih - 12 više od Somborca, dok su vinera imali podjednak broj - a bio je i laka meta kada krene na mrežu. Neretko je ostajao u raskoraku na “ničijoj zemlji”. 

Filip Krajinović je za čitav meč dva puta bio ranjiv, jednom se Britanac okoristio, ali ne zadugo. Momentalno je usledio ribrejk u finišu prvog seta, a potom i potvrda apsolutne dominacije na terenu. Dok je u drugom srpskom teniseru bio dovoljan jedan kvalitetan gem na servis rivala da rutinski privede meč kraju i plasira se u drugo kolo mastersa u Sinsinatiju.


tagovi

Filip KrajinovićDanijel EvansATP SinsinatiATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara