Dominik Tim (©Reuters)
Dominik Tim (©Reuters)

Krenula serija otkaza: Ni Dominik Tim neće u Tokio

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.06.21. | 23:09

Austrijanac odustao od Olimpijskih igara

Bilo je sitnijih otkaza i prethodnih dana, od igrača koji nisu toliko u oku javnosti.

Među njima je i Laslo Đere, koji je saopštio da neće igrati na Olimpijskim igrama. Ali, danas je nastao teniski zemljotres: prvo je Rafael Nadal saopštio da odustaje od Vimbldona i Igara u Tokiju, a samo što se prašina slegla, javio se Dominik Tim da kaže da ni njega neće biti na najvećoj svetskoj smotri sportista.

Izabrane vesti

Austrijanac je u depresiji, daleko je od forme kojom se proslavio i došao do grend slem trofeja prošle godine. Bio je očajan na Rolan Garosu, koji se igra na njemu omiljenoj podlozi, a sada je javio da se neće boriti za medalje u Tokiju.

Za mene kao sportistu, učešće na Olimpijskim igrama i predstavljanje moje zemlje je velika čast i to mi ovu odluku čini još težom. Godina nije počela kako sam očekivao i ne osećam se spremnim da pružim sve od sebe u Tokiju. Posle konsultacija sa mojom timom i nakon analize cele situacije, doneo sam tešku odluku da se povučem sa Olimpijskih igara“, napisao je Tim u saopštenju.

Deluje da je sad samo pitanje gde će se taj broj tenisera koji će odustati od Tokija završiti. Od onih koji su izborili mesto na Igrama, a neće putovati, tu su i Roberto Bautista Agut, Kasper Rud, Rejli Opelka, Džon Izner, Benoa Per, Nik Kirjos, Federiko Delbonis, Kajl Edmund, ali i naš Dušan Lajović.


tagovi

Dominik TimOlimpijske igreTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara