©Reuters
©Reuters

Otvoren put za Novaka Đokovića: Nadal propušta Vimbldon i Olimpijske igre

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.06.21. | 13:40

"Cilj mi je da produžim karijeru i nastavim da radim ono što me raduje", kaže Španac

Šokantna vest iz sveta tenisa! Rafael Nadal je doneo odluku da ne učestvuje na predstojećem Vimbldonu i Olimpijskim igrama, čime je potpuno otvoren put za nastavak dominacije Novaka Đokovića.

Španac je odluku objavio na zvaničnom Tviter profilu, uz poruku da na taj način želi da produži karijeru.

Izabrane vesti

"Odlučio sam da ne učestvujem ove godine na Vimbldonu i Olimpijskim igrama u Tokiju. Nikad nije lako doneti takvu odluku, ali sam saslušao svoje telo i razgovarao sa svojim timom. Shvatio sam da je to ispravan potez. Cilj mi je da produžim karijeru i nastavim da radim ono što me raduje. Želim da nastavim da se takmičim na najvišem nivou", poručio je Španac.

Nadal je objasnio da je na njegovu odluku značajno uticao manjak slobodnog vremena između dva grend slema.

"Činjenica da su samo dve nedelje između Rolan Garosa i Vimbldona, nije olakšala mom telu oporavak posle uvek zahtevne sezone na šljaci. Bila su to dva meseca velikih napora. Odluka koju sam doneo usredsređena je na srednjoročni i dugoročni rok."

Nadal je naveo da u sadašnjoj godišnjoj dobi mora dodatno da vodi računa o zdravlju.

"Sportska prevencija bilo koje povrede je veoma važan faktor u ovoj fazi moje karijere kako bih se potrudio da nastavim da se borim na najvišem nivou takmičenja i za trofeje."

Poslao je, kako je rekao posebnu poruku navijačima širom sveta, posebno onima u Velikoj Britaniji i i Japanu.

"Olimpijske igre su mi uvek mnogo značile i bile prioritet. Imao sam priliku da učestvujem na njima tri puta i bio sam počastvovan da nosim zastavu svoje zemlje", naveo je na društvenim mrežama Nadal koji je osvojio olimpijsko zlato u Pekingu 2008. godine.

U polufinalu singla u Rio de Žaneiru 2016. izgubio je od Huana Martina del Potra, da bi u borbi za bronzanu medalju od njega bio bolji Kei Nišikori. Ali zato je Nadal sa Markom Lopezom u Riju osvojio zlato u dubl konkurenciji posle trijumfa u finalu nad Rumunima Florinom Mergeom i Horijom Tekauom.



tagovi

Rafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara