Dušan Lajović (Star Sport)
Dušan Lajović (Star Sport)

Lajović preneo šampionsku formu iz Banjaluke u Madrid, ali ga čeka veliki izazov u drugom kolu

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.04.23. | 20:21

Srpski teniser za 84. minuta srušio 63. tenisera sveta Džejsona Kublera i zakazao okršaj sa Feliksom Ože-Aljasimom

Sjajna nedelja u Banjaluci je završena, titula Srpska Opena već arhivirana, a Dušan Lajović nastavlja u istom ritmu. Šampionsku formu srpski teniser preneo je i na uvodni meč mastersa u Madridu gde je za 84. minuta eliminisao 29-godišnjeg Australijanca Džejsona Kublera zakazavši okršaj drugog kola sa Feliksom Ože-Aljasimom - 0:2 (3:6, 3:6).

Ekspresno je rođeni Beograđanin otvorio meč, poveo sa 3:0 u gemovima, a onda sa tri odvojene brejk šanse pretio da u džep stavi i četvrti uzastopni gem. Kubler se nekako odbranio, ali Lajović je sve vreme držao visoke procente prilikom servisa i na ubačen prvi izgubio svega četiri poena u prvom setu. Drugim rečima, 63. teniser sveta nikako nije mogao do ribrejka. Pritom je Kubler prečesto forhendima slao loptice u aut, a Lajović u prvom delu igre pogodio čak 12 vinera uz samo pet neiznuđenih grešaka.

Izabrane vesti

U drugom setu držao se Australijanac toko prvih šest gemova, ali mu je Duci oduzeo servis u sedmom, zatim potvrdio brejk, pa novim brejkom okončao meč. Potpuno je slomio rivala serijom od 12-3 u završnici meča.

Ovo je bilo zagrevanje za duel koji sledi u drugom kolu, a prepreka je 7. nosilac, odnosno 9. sa ATP liste Ože Aljasim. Međutim daleko od toga da će 40. teniser sveta biti veliki autsajder. Jer Lajović je dobio Kanađanina u oba međusobna okršaja toko 2020. i 2021. godine na tvrdoj podlozi, a poznato je da mu je šljaka omiljena podloga. Duci igra sa ogromnim samopouzdanjem nakon osvajanja Banjaluke, već ima preko 20 nastupa na zemljanoj podlozi od starta sezone, dok će Ože Aljasimu drugo kolo u Madridu predstavljati premijerni ovosezonski meč na šljaci.

Nažalost, manje uspeha od Lajovića imao je Filip Krajinović čijim problemima u 2023. godini nema kraja. Krajinović je poklekao pred Australijancem Kristoferom O'Konelom iako je nakon izjedančenja na 1:1 u setovima delovalo da ima šanse za povratak i preokret. Ipak, 81. teniser sveta naneo mu je 11. poraz u 15. meču od starta 2023. godine.



tagovi

Dušan LajovićATP Madridmasters madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara