Karlos Alkaras (©Reuters)
Karlos Alkaras (©Reuters)

Medvedev i Alkaras zakazali obračun: Rus preživeo pakao, Španac bez većih problema do polufinala

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.07.23. | 19:40

Jedno današnje četvrtfinale završeno u tri seta, a drugo je trajalo čak pet

Na jednoj strani kostura u polufinalu Vimbldona su Novak Đoković i Janik Siner, a na drugoj Karlos Alkaras i Danil Medvedev. Srbin i Italijan su svoj deo posla odradili u utorak, a danas su četvrtfinalne okršaje preživeli Španac i Rus.

Zapravo, mnogo teže je bilo Danilu Medvedevu, koji je čak pet setova morao da odigra kako bi izbacio motivisanog Kristofera Jubenksa - 3:2 (6:4, 1:6, 4:6, 7:6, 6:1). U drugom meču Holger Rune nije uspeo ni set da uzme raspoloženom Alkarasu. Na kraju je na semaforu pisalo - 3:0 (7:6, 6:4, 6:4).

Izabrane vesti

Treći teniser sveta Danil Medvedev se pošteno oznojio da bi stigao do pobede protiv 43. na ATP listi. Bio je čak na pragu eliminacije... Dobio je prvi set, a onda izgubio naredna dva. Amerikanac je igrao odlično, posebno u drugom periodu u kom je protivniku dozvolio da uzme samo jedan gem.

U istom ritmu je nastavio u trećem setu, osvojio ga je i stigao veoma blizu polufinala. Međutim, nije se dao Medvedev. Veoma naporan je bio četvrti set za obojicu, čuvali su servis i koračali ka taj-brejku. U tom delu igre Rus je poveo 3:1, vrlo brzo i 6:3, nije dozvolio da se oklizne kad je najbitnije, nego je slavio - 7:4 i stigao do izjednačenja u setovima.

Čini se da je takav rasplet u potpunosti ugasio Amerikanca, koji u petom činu više nije bio prisutan. Danil više nije popuštao, dobijao je gemove na svoj servis, pravio je brejkove i na kraju dobio taj set rezultatom 6:1. Taj meč je trajao tačno tri časa.

Alkaras je do pobede na drugom terenu stigao za dva sata i 23 minuta. Prvi set je doneo veliku borbu, publika je mogla da uživa u nadmetanju mladih tenisera. Nijedan nije uspeo da dođe do brejka - zapravo samo jednu brejk loptu je propustio u prvog gemu Rune. Drugih prilika nije bilo...

Veliku bitku nastavili su u taj-brejku, koji je bolje ipak odigrao Alkaras (7:3). Posle dobijenog tog prvog neizvesnog perioda, Španac je pun samopouzdanja nastavio da drži inicijativu u naredna dva.

U drugom je oduzeo servis protivniku u pravom trenutku - pri rezultatu 4:4, posle čega je lako došao do još jednog gema i vođstva 2:0. U trećem mu je to pošlo za rukom još ranije. Napravio je brejk na 2:2, a onda držao sve u svojim rukama sve do kraja meča.

Alkaras će u polufinalu na megdan Medvedevu, biće to njihov treći duel u karijeri. Obojica imaju po jednu pobedu do sada. Rus je slavio baš na ovom turniru, bio je bolji 2021. godine - 6:4, 6:1, 6:2. Alkaras je dobio meč ove godine u Indijan Velsu u dva seta - 6:3, 6:2.


tagovi

Danil MedvedevKarlos AlkarasVimbldon 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara