Danil Medvedev (AFP)
Danil Medvedev (AFP)

Medvedev odradio svoj deo posla i rezervisao kartu za finale: Čeka se Đoković ili Zverev

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.11.21. | 15:32

Ruski teniser lako izašao na kraj sa Rudom Kasperom - 6:4, 6:2

Treća nije bila sreća za Kaspera Ruda u duelima sa Danilom Medvedevima. Posle dve pobede na turniru u Majorci i ATP kupu u Australiji, ruski teniser je dobio i treći međusobni duel sa igračem iz Norveške. Ovaj je imao najveći ulog do sada, a to je ulazak u finale završnog mastersa u Torinu. Jedan sat i 20 minuta bio je potreban Medvedevu da izađe na kraj sa Rudom u polufinalu i rezerviše kartu za veliko finale - 6:4, 6:2.

Danil nije potrošio mnogo snage u polufinalu, pa će biti sigurno spreman za veliki finalni obračun koji se igra u nedelju. Protivnik će mu biti bolji iz okršaja koji je na programu večeras od 21 čas, a sastaju se Novak Đoković i Aleksandar Zverev.

Izabrane vesti

Meč sa Kasperom Rudom je za ruskog tenisera bio do sada najlakši izazov u Torinu. U grupnoj fazi je odigrao tri meča u tri seta. Pobedio je sa 2:1 prvo Huberta Hurkača, zatim Aleksandra Zvereva, pa Janika Sinera. Ovog puta je uspeo posao da završi u dva seta.

U prvom periodu mu je bio dovoljan jedan brejk da napravi ključnu razliku. Do njega je došao u trećem gemu i sačuvao ga do samog kraja seta. U drugom se izjednačena borba vodila do rezultata 2:2, a peti gem se ispostavio kao presudni. Velika bitka se vodila u tom trenutku, a kao pobednik je izašao Danil Medvedev. To je bio prvi brejk za njega u drugom setu, vrlo brzo je napravio i drugi i to mu je bilo dovoljno za pobedu. Iskoristio je prvu meč loptu i proslavio plasman u finale završnog mastersa u sezoni.

ATP TENIS (Torino)

Polufinala

Danil Medvedev - Kasper Rud 2:0

21.00: Novak Đoković - Aleksandar Zverev


tagovi

Danil MedvedevKasper RudZavršni ATP turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara