Aleksandar Zverev i Novak Đoković (©Reuters)
Aleksandar Zverev i Novak Đoković (©Reuters)

Đoković gazi u Torinu, Zverev na putu do finala i šeste krune, peče poraz iz Tokija

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.11.21. | 10:39

Završni masters: Srpski as večeras (21.00) protiv starog znanca u polufinalu. Medvedev favorit protiv Ruda

Grupna faza završnog mastersa u Torinu prošla je bez iznenađenja. Novak Đoković, Danil Medvedev i Aleksandar Zverev su opravdali uloge favorita, dok je prijatno iznenadio Kasper Rud plasmanom među četiri najbolje tenisera.

Srpski as ima lepu priliku da trijumfalno završi 2021. godinu i potvrdi dominaciju u belom sportu. Imao je odličnu uvertirtu pred ovaj turnir, osvojio je masters u pariskom Bersiju posle pobede nad Danilom Medvedevim, najvećim rivalom ove godine. Ova dvojica tenisera bi opet mogli da odmere snage u finalu.

Izabrane vesti

21.00: (1,33) Đoković – Zverev (3,00)

Novak šest godina nije osvojio završni masters. Pet puta je osvajao ovaj turnir, prvi put 2008. godine, a četiri puta uzastopno je podizao pehar od 2012. do 2015. Đoković ima motiv da šesti put stigne do titule na ovom turniru i izjednači se sa Rodžerom Federerom.

Rival Srbinu u današnjem polufinalu (21.00) je stari znanac, Aleksandar Zverev. Naš as je proteklog leta doživeo bolan poraz u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju. Revanširao mu se Novak narednog meseca u polufinalu Njujorka, kada je posle velike borbe i pet setova dobio Nemca. Meč je trajao tri sata i 38 minuta.

Biće ovo 11. meč Novak i Zvereva, a naš as vodi sa 7:3 u pobedama. Prošle godine, Nemac je dobio Đokovića sa 6:3, 7:6 u finalu završnog mastersa. Ove godine, Đoković je tri puta savladao 10 godina mlađeg kolege, ali poražen kada je bilo najvažnije u borbi za olimpijsko finale.

"Zverev je jedan od najboljih servera na turu. Možda je imao i najbolju sezonu do sada u karijeri, osvojio je zlato na Olimpijskim igrama. Igrao je veoma dobro tokom cele godine. Ima sjajan servis, odlično se kreće, izbalansiran je i u ofanzivi i defanzivi. Znam da će to biti velika bitka, kako fizički tako i mentalno. Ipak, spreman sam za to. Nisam proveo previše vremena na terenu, a svi želimo godinu da završimo na najbolji način“, istakao je Novak pred polufunale.

Novak je u grupnoj fazi dobio sva tri meča sa maksimalnim rezultatom. Padali su redom Kasper Rud, Andrej Rubljov i Kameron Nori.

U prvom polufunalu u gradu Fiata Danil Medvedev je favorit protiv Kaspera Ruda (14.00). Rus je sva tri meča u Torinu dobio posle tri seta, dok je Norvežanin slavio sa 2:1 protiv Rubljova i Norija, dok je lagano poklekao u duelu sa Rudom.

14.00: (1,15) Medvedev – Rud (4,70)

Ova dvojica tenisera su dva puta igrali, a Medvedev je oba puta bio ubedljivo pobedio Ruda sa po 2:0. Ove godine je pobedio Skandinavca u četvrtfinalu Majorke, a prvi put su se sastali prošle godine u Australiji, na ATP kupu.

Posle završnog mastersa, za Novaka nije kraj sezone jer ga očekuje Dejvis kup, gde će braniti boje reprezentacije Srbije.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------

ZAVRŠNI MASTERS U TORINU – POLUFINALE

Subota

14.00: (1,15) Medvedev – Rud (4,70)

21.00: (1,33) Đoković – Zverev (3,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Novak ĐokovićZavršni ATP turnirAleksandar Zverev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara