Medvedev posle velike pobede: Cicipas me uplašio, protiv Novaka bez pritiska

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.02.21. | 12:31

"Igraću sa teniserom koji na Australijan openu nikad nije izgubio finale, a osvojio je rekordnih osam titula"

Danil Medvedev koji je pobedom nad Stefanosom Cicipasom postao tek treći Rus koji će igrati u finalu Asutralijan opena, posle Jevgenija Kafeljnikova i Marata Safina, rezultatski lako je odradio polufinalni zadatak. Ali, kako je sam rekao, bilo je momenata za strah...

"Bilo je veoma teško kad sam se osvrnuo na njegov prethodni meč u kojem je Nadala dobio posle 0:2 u setovima. Da budem iskren, bio sam uplašen kod 30:40 i 3:4 u gemovima za njega u trećem setu. Počeo sam da upisujem asove, šaljem lopte u ćoškove. Srećan sam da sam sačuvao živce i izabrao prave udarce", rekao je Medvedev koji je plasmanom u finale sebi obezbedio skok na treće mesto ATP liste od ponedeljka.

Izabrane vesti

Koliko u nedelju će igrati drugo grend slem finale u karijeri popeće se stepenik bliže Novaku Đokoviću. U prvom je izgubio od Rafaela Nadala koji je posle pet setova bio bogatiji za trofej US opena 2019. godine, dok je Rus, kako kaže, iz Njujorka tada otišao bogatiji za veliko iskustvo.

"Uh, te četiri brejk lopte na liniju. Bilo je to prvo moje veliko finale protiv jednog od najboljih isvih vremena. Neverovatan meč, kakav me verovatno očekuje i u nedelju."

Medvedev se nalazi u seriji 11 pobeda nad igračima iz Top 10, a među njima je i trijumf na završnom tirniru ATP nad Novakom Đokovićem koji će u nedelju pokušati da se domogne devetog pehara na Australijan openu, 18. iz grend slem edicije.

"Neću imati nikakav pritsak, jer ću igrati sa Novakom koji ovde nikad nije izgubio finale, a osvojio je rekordnih osam titula. Trudiću se da odigram najbolji tenis, nadam se da će biti dobro. Biće to još jedno veliko iskustvo za mene", dodao je Medvedev.


tagovi

Danil MedvedevAustralijan openStefanos CicipasNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara