Đoković i Nadal (Reuters)
Đoković i Nadal (Reuters)

Nadal kritikovao Đokovića zbog ponašanja pa ga hvalio zbog tenisa

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.08.21. | 20:56

Španac zamerio srpskom asu na izlivima besa u Tokiju

Dočekao je dobar deo planete i ogroman broj zapadnih medija rezultatski krah Novaka Đokovića da počnu sa pljabom. Izvlače mu reči iz konteksta, pokušavaju da manipulišu sa milionima čitalaca, poturaju mu čak i rasizam kao da je prozvao gimanstičarsku Simon Bajls (a nije bilo ni govora o njoj na konferenciji!) a jedva su dočekali i Novakove izlive besa u meču za treće mesto protiv Karenja Buste.

Bačen reket u tribine, a potom i još jedan polomljen na mreži u trenucima kada je želeo da izbaci iz sebe frustraciju zbog loše igre, dočekani su na nož. Tako je i Rafaelu Nadalu na konferenciji za medije pred turnir u Vašingtonu odmah postavljeno pitanje o Đokovićevom ponašanju u Tokiju.

Izabrane vesti

Španac je poručio da mu se ne sviđa to što je Novak uradio. Nadal smatra da bi Đoković kao svetski broj jedan i uzor mnoge dece širom sveta trebalo da izbegava ponašanje koje je prikazao u meču protiv Pabla Karenja Buste u Tokiju.

„Cenim to što se Nole izvinio posle toga ali treba izbegavati ovakve situacije. Pogotovo ljudi kao što je Đoković koji su uzor deci. On je svetski broj jedan i jedan od najboljih u istoriji. Sreća pa da nije bilo nikoga na tribinama i da se ništa više nije desilo. Ali neke stvari se dešavaju s vremena na vreme i treba ih izbegavati. Kada se takve stvari dese, onda se ne šalje lepa slika u svet. Čudno je da neko ko je toliko uspešan, reaguje na takav način s vremena na vreme. Ali na kraju, on je jako takmičarski nastrojen sportista i zbog toga reaguje tako“, rekao je Nadal.

Na pitanje očekuje li da Novak osvoji i četvrti grend slem u sezoni za mesec dana u Njujorku, Španac je odgovorio:

„Već je osvojio tri. A kad je osvojio tri zašto ne bi i četiri? Nemam dilemu da može to da uradi. Igra se na tvrdoj podlozi koja je njegova najbolja. Naravno, to je teško jer će biti još momaka koji žele da osvoje grend slem titulu, ali on je favorit. Ono što je on ostvario ove sezone je nešto neverovatno. I zato verujem da može do kalendarskog slema“.

Ponovio je i da mu je drago što je njegov zemljak Pablo Karenjo Busta osvojio bronzu u Tokiju.

„Veoma sam srećan zbog njega i Španije. Pablo će ovu pobedu pamtiti do kraja života jer je to nezaboravan momenat. Za mene su olimpijska zlata veoma posebni uspesi“.


tagovi

Rafael NadalNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara