Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Nadal: Nadam se da ću moći da igram protiv Kirjosa

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.07.22. | 21:00

"Telo je generalno dobro, ali stomak baš i nije", kaže Španac

Bio je Rafa Nadal u četvrtfinalu Vimbldona jači od Tejlora Frica i povrede stomaka, ali pitanje je hoće li igrati u polufinalu protiv Nika Kirjosa. Posle maratonskog duela sa američkim teniserom, koji je trajao četiri sata i 20 minuta, Španac je na terenu poručio da ga muči stomak i da je neizvesno hoće li nastupiti u petak.

Izabrane vesti

"Nadam se da ću moći da igram taj meč, to je najvažnije. Nik je sjajan igrač, igra odlično na travi i moraću da odigram maksimalno da bih imao šanse", rekao je Nadal.

Posle prvog seta Nadal je tražio lekarsku pomoć koja mu je očigledno prijala. Uspeo je da izdrži napore i pobedi 3:2 (3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6) za prolaz u svoje osmo polufinale Vimbldona, na kom je dvaput pobeđivao (2008, 2010).

Tvrdi Španac da je u nekoliko navrata razmišljao da preda meč zbog bolova stovamaka, ali ga je publika nosila ka pobedi.

"Telo je generalno dobro, ali stomak baš i nije. Abdomen. Moraću da nađem način da serviram drugačije i da se adaptiram. Mislio sam u nekoliko trenutaka da neću moći da završim meč, ali gurala me je energija sa tribina".

Pored publike, Nadal je pohvalio i rivala.

"Ne znam kako sam pobedio, iskreno. Uživam da igram ovakve mečeve. Ne mogu dovoljno da se zahvalim publici za podršku. Sve čestitke i Tejloru, igra sjajno tokom čitave sezone. Što se mene tiče, nije bio lak meč", konstatovao je "Kralj šljake".


tagovi

Rafael NadalVimbldonTejlor FricNik Kirjos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara