Andrej Rubljov (Reuters)
Andrej Rubljov (Reuters)

Ne treba da idete u toalet po savete, jer ne pomažu tokom samog meča

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.08.21. | 16:01

Andrej Rubljov pričao o mogućnosti da teniseri od trenera dobijaju SMS poruke za vreme meča

Nedavno završeni turnir u Sininsinatiju privukao je mnogo pažnje. Ne toliko zbog kvaliteta mečeva, već zato što je Aleksandar Zverev tokom polufinala sa Stefanosa Cicipasom optužio Grka da je prilikom odlaska u toalet koristio telefon ne bi li dobio verbalnu podršku trenera, što je na ATP mečevima i grend slem turnirima zabranjeno... Da li zaista teniseri stvarno mogu da dobijaju savete kada su u toaletu pokušao je da objasni Andrej Rubljov.

Izabrane vesti

"Mislim da je to moguće, jer niko ne ulazi u kabinu posle vas. U torbu možete da stavite bilo šta (pa i telefon), a svako može da vam pošalje poruku, nazvove vas i priča s vama o bilo čemu. Samo ne znam koliko je to efikasno. Možda vam pomogne u nekoj situaciji. Ne znam. Nikada to nisam uradio jer ne razumem prednosti takvog komuniciranja, ako vam kažu nešto poput 'Uđite u teren', 'Udarite lopticu jače', ili ako igrate dobro, jedino što mogu da vam kažu je 'Samo tako nastavite'. Daleko važnija je komunikacija posle meča, kako biste videli gde su bile greške, šta se dogodilo, zašto nešto nije uspelo, neki ključni momenti u igri... A i sa tribina možete da kažete 'Pazi', 'Sada aktivnije"..., ne morate da čekate igrača da ode u toalet radi da bi mu to saopštili", rekao je u razgovoru za Šampionat ruski teniser koji je u finalu Sinsinatija izgubio od Zvereva.

Rubljov smatra da takvi povici ili saveti ne donose mnogo koristi teniseru, čak ni neki saveti trenera na mečevima u Dejvis kupu ili ATP kupu kada imaju pravo da sede na klupi igrača.

"Uglavnom ne obraćam pažnju. Naravno, važno je da imate podršku, posebno ako se radi o timskom turniru. Ali i dalje ste sami na terenu. Ako vam kažu 'Udari loptu', a osećate da ne možete ili je nećete pogoditi, onda vam taj povik ne pomaže. Verujem da niko bolje od samog igrača na terenu neće razumeti kako se igra. Rekao bih da se verovatno mogu poslati neki opšti saveti, tipa oko pažnje, smirenja. Ali ne verujem da je produktivno da mi tokom meča neko kaže šta da radim i kako da radim. Čini mi se da to, samo može da uzrokuje još veći stres i da dovede do nesporazuma, jer ako tako uradim (kao što je rečeno) a i dalje gubim, još više posle toga ne razumem šta treba da radim", dodao je Rubljov.


tagovi

ATP SinsinatiAndrej RubljovStefanos CicipasAleksandar Zverev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara