Kameron Nori (©Reuters)
Kameron Nori (©Reuters)

Nori prvi finalista Indijan Velsa! Britanac drugi put počistio Dimitrova u Americi

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.10.21. | 00:25

Za titulu će 26. teniser sveta igrati protiv boljeg iz duela Fric - Basilašvili

Indijan Vels dobio je prvog finalistu – Kamerona Norija. Momak rođen u Johanesburgu je drugi put ove sezone na američkom tlu uzeo meru Grigoru Dimitrovu. Ponovo je Britanac obrisao patos bugarskim teniserom i za jedan i po čas izborio plasman u prvo Masters finale u karijeri – 2:0 (6:2, 6:4).

Ima priliku Kameron Nori da učini ono što nijednom Britancu pre njega nije pošlo za rukom – da osvoji Indijan Vels. Endi Mari, Tim Henman i Greg Rusedski su prethodno uspeli da izbore plasman u finale, ali ne i da se okite šampionskim zvanjem. Može Kameron Nori u kaliforniji da ispiše istoriju britanskog tenisa, a protivnik u bici za trofej biće mu bolji iz duela Tejlor Fric – Nikoloz Basilašvili.

Izabrane vesti

Lakše nego u Majamiju Kameron Nori izašao je na kraj sa Grigorom Dimitrovim. Ponajviše jer ga je fantastično služio servis. U visokom procentu osvajao je poene i na prvi i na drugi servis, dozvolio je rivalu samo u dva navrata da dođe u priliku za brejk i nije srljao.

Grigor Dimitrov pokušvao je agresivnom igrom da otera Britanca daleko od linije, ali je većina tih adaraca završavala van linije ili u mreži . Napravio je Bugarin čak 31 neiznuđenu grešku. Očajno je ušao Grigor Dimitrov u meč, konstantno je bio u kontraritmu i u neprestanoj jurnjavi, pošto je polufinale otvorio sa četiri izgubljena gema u nizu.

Nije morao Kameron Nori mnogo toga da uradi. Dovoljno je bilo da servise pogađa u visokom procentu i da vraća lopticu u polje. Za ostalo se pobrinuo Dimitrov. Nije Britanac gubio glavu ni kada je Bugarin vratio jedan brejk u prvom setu, već je odmah u idućem gemu napravio ribrejk i stavio tačku na rvi set.

Uzdrmalo je to dodatno Grigora Dimitrova, ulilo energiju kameronu Noriju, koji je na početku drugog seta oduzeo servis rivalu. Iskoristio je četvrtu brejk priliku koja mu se ukazala u uvodnom gemu, a potom držao svoj servis i bez trzavica ušao u finale Indijan Velsa.

INDIJAN VELS – POLUFINALE

Subota

Nori - Dimitrov 2:0 (6:2, 6:4)

23.55: (1,55) Firc – Basilašvili (2,29)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Grigor DimitrovKameron NoriATP Indijan VelsIndijan VelsATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara