Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak još nije stigao Federera, a već mu debelo beži

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.21. | 09:58

Đoković osigurao 316 nedelja na prvom mestu

Zvuči kontradiktorno, ali nije. Novak Đoković još nije stigao Rodžera Federera po broju nedelja na teniskom tronu, a već mu je, istovremeno, debelo pobegao.

Kako je to moguće? Odranije je poznato da će Đoković 8. marta postati teniski rekorder po broju nedelja na tronu. Tog dana će početi 311. sedmicu na prvom mestu ATP liste i ostaviće Federera iza sebe, jer je Švajcarac nagurao do 310 nedelja, što se dugo smatralo da će biti rezultat koji niko neće nadmašiti.

Izabrane vesti

Ali avaj... Trijumfom na Australijan openu, uz činjenicu da Rafael Nadal neće igrati na turniru u Marselju, gde bi mogao da pojuri 250 bodova za ATP listu, Novak Đoković je već sada matematički obezbedio ostanak na prvom mestu do 19. aprila, što je garantovanih 316 nedelja na vrhu! Dakle, srpski as je već sada za šest sedmica prebacio Federera, a nema nikakve dileme da će se taj rezultat samo povećavati kako sezona bude odmicala.

Novak je danas počeo 309. nedelju vladavine, iza njega na ATP listi je Rafael Nadal sa 2.180 bodova manje, a na trećem mestu od danas je Danil Medvedev, koji opasno ugrožava Španca, jer za njim zaostaje samo 115 bodova! Na četvrtoj poziciji je Dominik Tim, pa slede Rodžer Federer, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Andrej Rubljov, Dijego Švarcman i Mateo Beretini na desetom mestu.

Najveći skok ostvario je Aslan Karacev, Rus koji se senzacionalno probio do polufinala Australijan opena i od danas je 42. igrač sveta, što je skok za 72 pozicije.

Kada su u pitanju ostali srpski teniseri, Dušan Lajović je ostao na 27. poziciji, Filip Krajinović je skočio za dva mesta i sada je 31. na listi, Miomir Kecmanović je i dalje 41. na svetu, a Laslo Đere je pao za tri pozicije i sada je 59. teniser planete.


tagovi

Novak ĐokovićRafael NadalRodžer FedererATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara