Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Novak nije (još) odustao od puta u Australiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.12.21. | 10:25

Teniska federacije Australije insistira na tome da se Đoković još nije povukao sa ATP kupa, uprkos drugačijim najavama

Dilema da li će Novak Đoković igrati na prvom turniru u novoj godini, koji 1. januara počinje u Sidneju i dalje traje. U subotu je Blic objavio da najbolji teniser sveta neće igrati na ATP kupu, što su preneli svi svetski mediji.

Nekoliko dana kasnije usledio je odgovor Teniske federacije Australije (TA) koja nije mogla da otkrije kada bi Đoković prema njihovim informacijama trebalo da stigne u Sidnej. Ali insistira da se još nije povukao sa turnira.

Izabrane vesti

"Nema odustajanja iz tima Srbije", zagonetno je rekao portparol TA za tamošnje medije.

Javna debata da li će Đoković uopšte da igra na Petom kontinentu ove sezone traje već nekoliko nedelja, jer još niko ne zna (bar zvanično) da li je on vakcinisan. Poznat je Novakov stav po tom pitanju - da je to lična stvar. S druge strane, organizatori Australijan opena saopštili su da svi igrači koji budu učestvovali na prvom grend slem turniru u godini, moraju da budu potpuno vakcinisani

Izvršni direktor TA Kreg Tajli otkrio je da će ipak nekolicini biti odobrena medicinska izuzeća, ali da identiteti tih igrača neće biti objavljeni, što je izazvalo dodatnu konfuziju, odnosno što je uvećalo uverenje da bi Novak, čak i da nije vancinisan, mogao da se pojavi.

Tajli je, prilikom obraćanja javnosti ovog meseca rekao da nije, niti će vršiti pritisak na Đokovića da otkrije kakav je njegov status kada je u pitanju vakcinacija.

"Ako se Novak pojavi na Australijan openu, ili će biti vakcinisan ili će imati medicinsko izuzeće. To je njegov izbor u vezi sa ličnim zdravstvenim stanjem. Njegov je izbor da to ostane lično pitanje, kao što bismo svi mi uradili sa bilo kojim stanjem koje možemo ili ne moramo da imamo. Nećemo da ga prislijavamo, niti da tražimo da to otkriva", objasnio je Tajli.

ATP tvrdi da je 95 od 100 najbolje rangiranih igrača vakcinisano, ali ne pominje imena.

Na početku se mislilo da je i Stefanos Cicipas protiv vakcinacije. Grk je ipak dobio dve doze vakcine, pa će učestvovati na Australijan openu. Juče je u intervjuu za Skaj Sports izneo razmišljanja o Đokovićevoj situaciji.

"To je njegov izbor i ja ga poštujem. Svako ima slobodu odlučivanja. Ja idem u Australiju. Ne promovišem vakcinaciju, ali nisam ni protiv toga. Podržavam svakog ko to želi. Nisam doktor, već sportista i moj stav možda nije najbolji kada je u pitanju medicina. Vakcinisan sam. To sam uradio da bih imao normalan život", rekao je Cicipas.


tagovi

Novak ĐokovićStefanos CicipasATP kupAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara