Novak: Ovo je najuzbudljivije finale koje sam igrao

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.07.19. | 20:23

Smiren,kao da se ništa nije dogodilo, a ne da je osvojio peti Vimbldon nakon epskog odmeravanja sa Federerom, Đoković je podigao prestžni pehar i "zahvalio" se londonskoj publici

Tribine u Londonu su ključale čiitavih pet sati ovog popodneva, praktično cela Srbija, verovatno zajedno sa Švajcarskom bila je u transu. Velike mešteri belog sprota priredili su nam jedno od najboljih finala u istoriji tenisa, u istoriji, što je možda i važnije, Vimbldona. I dok su ljudi bukvalno gubili glavu od poena do poena, Novak Đoković, čovek koji je osvojio danas petu titulu na Vimbldonu, i devetostruki šampion Rodžer Federer bilo su hladni kao špricer. Čak i kada se završilo ovo epsko odmeravanje.

"Mislim da je ovo bilo najuzbudljivije finale koje sam igrao u karijeri, protiv jednog od najvećih u istoriji ovog sporta. Rodžera kojeg mnogo poštujem. Žao mi je što što nismo obojica pobedili", sasvim smireno je izjavio prvi reket sveta nakon dodele pehara, ako da je osvojio čekendžer u Porkuplju, ane najveći turnir na svetu i to u takvom, epskom okršaju.

Izabrane vesti

Finale je prvi put u istoriji rešeno u super taj-brejku, što je bio treći brejk u ovom skoro petosatnom meču koji su svi otišli na konto prvog reketa sveta.
"Čudno je igrati taj-brejk na 12:12 nadao sam se da ću se dovući do njega. Federer me inspiriše i nadam se da ću i ja sa 37 godina igrati tenis. Rekao sam ovo i ranije, kada sam bio klinac i sanjao u mojoj maloj sobi da postanem teniser jednog dana, ovo je uvek bio turnir koji sam hteo da osvojim. Hvala navijačima, Federeu i njegovom timu, kao i mojom najbližima", rekao je Nole kojem je ovo 16. grend slem titula.

Federer za sada stoji na cifri od 20, dve više od Rafela Nadala.

"When I was a boy... I used to make the trophies out of different materials in my room"@DjokerNole's childhood dream has become a reality for a fifth time...#Wimbledon pic.twitter.com/fpRYRIE9BA

— Wimbledon (@Wimbledon) July 14, 2019

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara