Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak puca od optimizma pred završnicu Dejvis kupa: Kada osvojimo salataru, biće ovo moja najbolja sezona

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.11.23. | 14:47

“Velika je čast igrati i dobiti poziv od selektora. Ovo je najvažnije timsko takmičenje u tenisu. Imamo šansu da se borimo za titulu”, kaže najveći teniser svih vremena

Tri grend slem pehara, osvojen i završni masters. Plus finale Vimbldona. Gotovo savršeno, naročito kada se u obzir uzmu Novakove godine, ali sezona bi mogla da bude još impresivnija.

Samo što se slikao sa sedmim peharom namenjenim pobedniku najprestižnijeg turnira koji ne potpada u grend slem kategoriju, zaputio se Novak Đoković u Malagu, gde će sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije pokušati da osvoji novu salataru i upotpuni neverovatnu godinu.

Izabrane vesti

U četvrtfinalu Srbija igra protiv Velike Britanije, a najveći teniser svih vremena krenuće u lov na uspeh koji niko nije napravio u poslednje tri decenije. Od Mihaela Štiha niko nije uspeo da bude najbolji na na završnom mastersu i u Dejvis kupu. A, zna se ko je čovek koji voli da pomera granice i ruši rekorde…

I u Malagu je došao pun samopouzdanja.

“Velika je čast igrati dobiti poziv od selektora. Ovo je najvažnije timsko takmičenje u tenisu. Imamo šansu da se borimo za titulu”, rekao je Novak Đoković, prenosi b92, i istakao da sjajnu sezonu želi da kruniše titulom u Dejvis kupu:

“Ovo je jedna od najboljih mojih sezona. Kada osvojimo salataru, biće najbolja”.

Previše vremena za odmor po osvajanju trofeja na završnom mastersu u Torinu nije imao, ali u Malagu je stigao oran.

“Došao sam sutradan. Nisam imao baš mnogo vremena za slavlje. Imao sam dan i po odmora. Ovo je poslednja nedelja u sezoni i probaćemo da izguramo”.

Srbija sa najvećim svih vremena, Britanci bez Endija Marija. Nema ni Danijela Evansa.

“Jedna od najvećih teniskih nacija. Endi i Džejmi Mari nisu tu, ali Velika Britanija ima dosta opcija i u singlu i u dublu. Jak su tim. U dublu imaju jedan od najboljih timova, Skupski i Salisberi. Ako dođe do dubla, probaćemo da izaberemo pravu kombinaciju da im se suprotstavimo”.

Novak Đoković (©Reuters)Novak Đoković (©Reuters)

Već su u srpskom taboru počeli da smišljaju na koji način bi mogli da proslave osvajanje nove salatare…

“Imamo nekoliko ideja, ali nismo se još usaglasili. Rekli smo još odavno, da skačemo iz aviona”, poručio je selektor Viktor Troicki, prenosi b92, i potvrdio da će Novak Đoković i Miomir Kecmanović biti dubl par, ukoliko do tog meča dođe:

“Novak i Miša su igrali u Parizu, to je bio cilj, da probaju da igraju zajedno. Igrali su sjajno. Dobili su dubl par lako i ubedljivo. Nažalost, nisu nastavili takmičenje, jer je Miša imao problema sa zglobom. Ako dođe do dubla, imamo njih dvojicu. Imamo više opcija, takođe, više kombinacija. Nemamo dubl specijaliste, ali imamo igrače koji igraju dubl na turnirima. Engleska jeste favorit u dublu, ali verujem u naš tim. Mislim da možemo da iznenadimo svakog”.

Dušan Lajović istakao je da su svi spremni, da svi imaju različit stil igre i to bi mogla da bude prednost Srbije. Naravno, glavni adut je Novak Đoković.

“Mislim da smo kao tim jako dobro trenirali. Sva trojica imamo različitu igru. Stručni štab može iz različitih situacija da sagleda. Svako od nas ima šansu da pobedi. To što je Novak sa nama posle ovakve sezone znači dosta. Pomoći će nam u susretu sa Britanijom. Selektor i stručni štab imaju svakog od nas na stolu. Svako je spreman. Imali smo solidnu sezonu sva trojica, Laci možda najbolju. Svi smo spremni. Ko god da zaigra, ostali će biti tu da pruže maksimalnu podršku”.

Svi članovi srpskog tima zrače optimizmom pred polufinale sa Britancima…

“Dobro smo trenirali, atmosfera u ekipi je dobra. Verujem da će selektor i stručni štab doneti najbolju odluku za duel sa Engleskom. U ovom takmičenju je najbitnije da se radi ono što je najbolje za ekipu. Nebitno je da li ću igrati ili ne, ko bude igrao, daće sve od sebe na terenu. Ostali će pružati podršku, to je bitno”, rekao je Laslo Đere, a nadovezali su se Miomir Kecmanović i Hamad Međedović:

“Spremni smo, na raspolaganju smo. Imamo mnogo opcija, u zavisnosti ko su nam protivnici”.


tagovi

Novak ĐokovićDejvis kupMiomir KecmanovićLaslo ĐereDušan LajovićHamad MeđedovićViktor Troicki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara