Novakov autoput do 22. titule i verovatno najslabije četvrtfinale grend slema u poslednjih desetak godina?

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 12:18

Kada gledamo imena igrača koji su došli do same završnice AO...

Kompletirani su parovi četvrtfinala ovogodišnjeg Australijan opena. Zavesu na osminu finala spustio je prvi favorit - Novak Đoković, a pre njega svoj najveći uspeh u karijeri ostvario je malo poznati Amerikanac Tomi Pol. Momak koji ima 25 godina i jednu jedinu titulu u karijeri, iznenadio je Španca Roberta Bautistu Auguta, čime je izborio prvi plasman među osam na nekom grend slemu.

Pol, 36. teniser na ATP listi, trijumfovao je prilično lako sa 3:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:2 i 7:5. Njega sada čeka zemljak Ben Šelton (89), nakon će pobednik ići na boljeg iz okršaja Novak Đoković - Andrej Rubljov.

Izabrane vesti

Dva puta je Bautista Agut danas počinjao gubitkom servisa na startu seta i to ga je skupo koštalo. U četvrtom setu vođena je ozbiljna borba, međutim Španac je podbacio u ključnim trenucima. Na 5:5 ponovo je Pol napravio brejk i trasirao put ka pobedi.

Trojica Amerikanaca, dvojica Rusa, Srbin, Grk i Čeh. Oni su preostali u borbi za trofej na prvom grend slemu sezone. Povreda prvog tenisera sveta Karlosa Alkarasa, rana eliminacija Rafe Nadala, pa onda još nekoliko iznenađujućih rezultata, učinili su da ove godine imamo verovatnu jednu od najslabijih završnica nekog grend slema u poslednjih desetak godina. Govorimo, razume se, o imenima i pozicijama tensiera na ATp listi...

Ali sve to ide naruku našem Novaku Đokoviću, koji ovog januara u Australiji juri 22. grend slem titulu i izjednačenje sa Rafom Nadalom na večnoj listi.


tagovi

Australijan Open 2023Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara