Dominik Tim (©Reuters)
Dominik Tim (©Reuters)

Novi težak udarac za Australijan open: Ni Dominik Tim ne dolazi u Melburn

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.12.21. | 16:38

Austrijanac odlučio da se povuče sa turnira, na teren se vraća krajem januara

Dok organizatori Australijan opena iščekuju kakvu će odluku doneti Novak Đoković i hoće li najbolji teniser sveta doći u Melburn, trpe udarac za udarcem. Odranije je poznato da je Rodžer Federer otkazao učešće, a danas je to učinio i Dominik Tim

Austrijanac se razboleo tokom priprema u Dubaiju, vratio se kući i najavio da neće igrati na ATP kupu u Sidneju. U dogovoru sa medicinskim timom, najbolji austrijski teniser je odlučio da se povuče i sa Australijan opena. Imao je Tim izuzetno lošu 2021. godinu, nije osvojio niti jedan turnir, odgrao je samo 18 mečeva – i imao polovičan bilans – a poslednji još u junu. 

Izabrane vesti

Zbog duge pauze koju je prouzrokovala povreda, a potom i bolesti koja se nadovezala i dodatno uticala na psiho-fizičko stanje Austrijanca, povlačenje sa prvog grend slema sezone i nije veliko iznenađenje.

„Ove godine neću igrati na Australijan openu u Melburnu, gradu koji volim i za koji me vežu lepe uspomene na nezaboravne mečeve. Nedostajaće mi australijski navijači, ali vratiću se u Melburn 2023. godine. Smatram da smo moj tim i ja doneli ispravnu odluku“, objavio je Dominik Tim na društvenim mrežama.

Austrijanac će se, ako sve bude išlo po planu, vratiti na teren u argentinskoj Kordobi krajem januara.

„Sada se ponovo osećam dobro, zglob mi je u optimalnom stanju. Ponovo treniram normalnim intenzitetom“.

Pored Rodžera Federera i Dominika Tima, izvesno je da u konkurenciji dama neće nastupiti Serena Vilijams i Bjanka Andresku, pobednica US opena 2019. godine. A, neizvesno je i da li će na Australijan openu zaigrati Rafael Nadal, Andrej Rubljov i Denis Šapovalov, koji su na egzibicionom turniru u Abu Dabiju pokupili koronu.

Uzdrmala je korona teniski svet i Australijan openu bi mogla da nanese nenadokandiv gubitak. Ne budu li se Novak Đoković i zaraženi teniseri pojavili u Melburnu, organizatorima preti fijasko.



tagovi

Dominik TimAustralijan openAustralijan open 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara