Medison Kiz (©Reuters)
Medison Kiz (©Reuters)

Novo iznenađenje u Melburnu: Medison Kiz potvrdila formu i izbacila Badosu

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.01.22. | 05:20

Amerikanka ubedljiva protiv Španjolke - 6:3, 6:1

Posle eliminacije prošlogodišnje šampionke Australijan opena, Naomi Osake, od Amande Anisimove iz Melburna stiže novo iznenađenje. Ne tako veliko, ali pobeda - i to vrlo ubedljiva - 51. nad šestom igračicom WTA liste svakako nije nešto što se moglo očekivati.

Uspela je u tome 26-godišnja Medison Kiz, koja je savladala dve godine mlađu Paulu Badosu 6:3, 6:1 za plasman u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije. Njeno treće u karijeri, pošto je prethodno u toj rundi igrala 2015. i 2018. godine.

Izabrane vesti

Amerikanka je potvrdila odličnu formu, pošto je sezonu otvorila trijumfom u Adelejdu, a plasman među osam najboljih u Melburnu doneće joj proboj u prvih 40 teniserski sveta. To i nije toliko zvučan podatak imajući u vidu da je 2016. bila sedma, ali jeste kada se zna da je početkom meseca bila 87. na WTA listi.

Kiz je u prvom kolu pobedila šampionku iz 2020, Sofiju Kenin, čime je nagovestila uspešan turnir. Videćemo dokle će dogurati. Naredna protivnica biće joj Barbora Krejčikova koja je opravdala ulogu favorita protiv Viktorije Azarenke i slavila 6:2, 6:2.

Podvig je napravila još jedna američka teniserka, Džesika Pegula, koja je savladala osmu sa WTA liste, a petog nosioca na ovogodišnjem Australijan openu, Grkinju Mariju Sakari - 7:6 (7:0), 6:3. Amerikanka se tako drugi put zaredom plasirala u četvrtfinale australijskog grend slema. a za svoje prvo polufinale boriće se protiv domaće teniserke Ešli Barti ili zemljakinje Amande Anisimove.

AUSTRALIJAN OPEN - OSMINA FINALA

Nedelja

Kiz (SAD) - Badosu (Španija) 6:3, 6:1

Krejčikova (Češka) - Azarenka (Belorusija) 6:2, 6:2

Pegula (SAD) - Sakari (Grčka) 7:6 (7:0), 6:3

09.10: Barti (Australija) - Anisimova (SAD) /kvote/

Ponedeljak

Kolins (SAD) - Mertens (Belgija)

Halep (Rumunija) - Korne (Francuska)

Kanepi (Estonija) - Sabalenka (Belorusija)

Svjatek (Poljska) - Kirstea (Rumunija)


tagovi

Medison KizAustralian OpenAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara