Novak Đoković (Foto: Reuters)
Novak Đoković (Foto: Reuters)

Đoković: Cilj ispunjen, sve drugo što dođe biće samo bonus

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.11.23. | 00:53

"Sam sam sebi nametnuo pritisak da moram da pobedim iako mi je samo meč bio dovoljan da završim godinu kao broj jedan u svetu",

Prvi cilj - ostvaren. Već na prvom koraku. Pobedom nad Holgerom Runeom u prvom kolu završnom masters turnira u Torinu Novak Đoković osigurao je prvo mesto na ATP listi do kraja godine, što je sebi zacrtao kao primarni zadatak po dolasku u Italiju.

Pa, iako mu je za ostvarenje istog bila dovoljna jedna jedina pobeda, želeo najveći u istoriji belog sporta da prebrine brigu već prvog dana, kako bi skinuo teret sa leđa i maksimalno uživao u ostatku turnira. Koliko mu znači to što će po osmi put u karijeri završiti godinu kao prvi reket sveta najbolje oslikava činjenica da je imao pravo na loš dan, ali da ga sebi nije dozvolio.

Izabrane vesti

"Mnogo mi znači (što je osigurao prvo mesto, prim.aut), naravno. Videli ste da je bilo ispoljeno mnogo emocija na terenu. Kao što rekoh, mogao sam da osetim to i baš sam želeo da pobedim večeras. Osvojio sam Pariz što mi je donelo bolji renking, i znao sam, dolazeći ovde, da samo treba da dobijem jedan meč. Sam sam sebi nametnuo pritisak da moram da pobedim iako mi je samo meč bio dovoljan da završim godinu kao broj jedan u svetu. Hteo sam da to bude odmah, prvi meč, tako da mi je jako drago što sam u tome uspeo i što sam sebe rasteretio za ostatak turnira. Sad, šta god dalje da dođe na turniru, biće samo bonus. Ispunio sam cilj", izjavio je Novak po završetku meča.

Budući da su pre samo deset dana ukrstili rekete u Parizu, znao je Đoković kakav ga posao čeka protiv Runea.

"Video sam u prvom gemu koliko je bio naoštren, kako je igrao sa osnovne linije. Znao sam da će biti teško za mene. Da ću morati da radim naporno. Osećao je loptu, bio je agresivan, servirao je izvanredno. Bio je sjajan. I ja sam igrao sjajno, u određenim sam trenucima spuštao. Značaj večerašnjeg meča, to je dodalo pritisak. Ali, posle lošeg taj-brejka u drugom setu igrao sam solidno u trećem setu", konstatovao je Đoković.



tagovi

Završni ATP turnirNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara