Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković – Hurkač 3:0, u mislima Nadal ili možda Alkaraz

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.05.22. | 10:42

Masters u Madridu: Naš as imao tri dana odmora pred duel s Poljakom. U četvrtfinalu čak sedmorica tenisera iz Top 10

Očekuje nas spektakularan dan u Madridu. U četvrtfinalu mastersa na šljaci u španskoj prestonici igraće čak sedmorica tenisera iz Top 10. Jedini “uljez” je Hubert Hurkač, 14. na ATP listi. Upravo će Poljak da bude rival Novaku Đokoviću. Njihov meč je prvi na programu (14.00).

Naš as je do ove runde došao posle samo jedne pobede. U drugom kolu je dobio staru mušteriju Gaela Monfisa. Endi Mari mu je predao meč zbog bolesti, pa je Srbin imao tri dana odmora pred završnicu u Madridu.

Izabrane vesti

Tradicija je uz Novaka koji nikada nije poražen od Poljaka. Dobio ga je tri puta - u drugom kolu Rolan Garosa 2019, iste godine u šesnaestini finala Vimbldona, a poslednje odmeravanje snaga ovih tenisera bilo je prošle godine na mastersu u Parizu. Hurkač je uzeo dva seta u duelima s najboljim igračem na svetu. Hurkač je na putu do četvrtfinala dobio Španca Davidoviča Fokinu sa 2:1, dok je juče bio bolji od Dušana Lajovića sa maksimalnih 2:0 (7:5, 6:3). Kvota u Mozzartu da će Novak da pobedi Hurkača sa 2:0 u setovima je 1,80.

14.00: (1,27) Đoković - Hurkač (3,40)

Novak bi već sutra mogao da odmeri snage sa Rafaelom Nadalom. Bio bi to njhov prvi duel u 2022. godini, sigurno poslastica za sve ljibitelje tenisa. Rafa će imati teži posao u četvrtfinalu jer igra sa naslednikom, mladim asom, Karlosom Alkarazom, devetim teniserom na svetu. Momak koji je juče napunio 19 godina krupnim koracima ide ka svetskom vrhu i mnogi ga za par godina vide na svetskom tronu posle silaska velike trojke svetskog tenisa, Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Nadal nije mnogo igrao ove sezone. Posle Indijan Velsa pauzirao je mesec i po. Pobedio je Miomira Kecmanovića na startu Madrida, a onda je jedva slomio otpor Belgijanca Davida Gofana. Alkaraz je juče dobio Britanca Norija posle tri seta, a na premijeri je lako pobedio Gruzina Basilašvilija.

16.00: (1,85) Alkaraz – Nadal (1,85)

Nadal je dobio oba meča protiv 17 godina mlađeg zemljaka. Prošle godine je bio bolji u Madridu, a ove u Indijan Velsu. Alkaraz je uzeo samo set protiv rekordera po broju grend slem titula.

Stefanos Cicipas je blagi favorit protiv pobednika Serbia opena, Andreja Rubljova. Ože Alijasim je dobio Aleksandra Zvereva na dva od tri poslednja duela, pa želi preko Nemca da se dočepa završnice drugog mastersa na šljaci u 2022.

21.30: (1,50) Zverev – Ože Alijasim (2,41)

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

MASTERS U MADRIDU – ČETVRTFINALE

Petak

14.00: (1,27) Đoković - Hurkač (3,40)

16.00: (1,85) Alkaraz – Nadal (1,85)

20.00: (1,40) Cicipas – Rubljov (2,70)

21.30: (1,50) Zverev – Ože Alijasim (2,41)

***kvote su podložne promenama



tagovi

masters madridNovak ĐokovićATPHubert HurkačKarlos AlkarasRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara