Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković igra za finale i istoriju, Rud nije uzeo ni set najboljem na svetu

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.22. | 12:11

Masters u Rimu: Novak na pragu 1.000. trijumfa u karijeri

Nismo navikli od Novaka Đokovića da sredinom maja nema ni jedan trofej u godini, ali nije mnogo ni igrao u 2022. zbog problema s vakcinacijom i izostanka sa Austrlijan Opena i masters turnira u SAD-u, Indijan Velsa i Majamija.

Prošle nedelje je stao u polufinalu Madrida protiv mladog Španca Karlosa Alkaraza, a danas (19.30) Đoković napada finale u Rimu. Rival je Norvežanin Kasper Rud, 10. teniser na ATP listi. Pobedom nad Feliksom Ožeom Alijasimom u četvrtfinalu, Novak je siguran broj 1 pred drugi grend slem sezone, Rolan Garos. To je srpskom asu bila 999. ATP pobeda, a protiv Skandinavca imaće priliku za lep jubilej, četvorocifreni broj trijumfa.

Izabrane vesti

Pre Novaka, samo su četvorica tenisera uspela da dođe do 1.000+ pobeda - Džimi Konors, Rodžer Federer, Ivan Lendl i Rafael Nadal.

Lep podatak, nadam se da će biti i 1.000. pobeda u subotu”, rekao je Novak.

19.30: (1,17) Đoković – Rud (4,40)

Đoković je igrao dvaput protiv Ruda i oba puta ga je dobio sa 2:0. Pre dve godine upravo u italijanskoj prestonci su odmerili snage prvi put, dok je prošle sezone Novak bio bolji i na završnom mastersu u Torinu.

Kvalitetan rival, napredovao je na svim podlogama. Igrao je finale Majamija ove godine. Veliki radnik i divan momak. Nadam se da ću igrati dobro kao i protiv Alijasima”, istakao je prvi reket sveta koji nije izgubio ni set u Večnom gradu. Kvota u Mozzartu da će Đoković da pobedi sa maksimalnih 2:0 je 1,45.

Rud je ispao već u šesnaestini finala mastersa u Madridu, kada ga je eliminisao Dušan Lajović posle tri seta.

Novak je veliki favorit protiv Ruda, dok se više uzbuđenja očekuje u duelu Stefanosa Cicipasa i Aleksandra Zvereva. Nemac, kao i Srbin, nije izgubio ni set u dosadašnjem toku turnira iz serije 1.000. Ovi teniser su stari znanci, igrali su čak 10 puta, a Grk vodi u pobedama sa 6:4. Prošle nedelje su igrali u Madridu, kada je Zverev dobio posle tri seta, dok je prošlog meseca Cicipas slavio u polufinalu Monte Karla sa maksimalnim rezultatom.

14.30: (1,60) Cicipas – Zverev (2,19)

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

MASTERS U RIMU – POLUFINALE

Subota

14.30: (1,60) Cicipas – Zverev (2,19)

19.30: (1,17) Đoković – Rud (4,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Masters RimNovak ĐokovićATPKasper RudStefanos CicipasAleksandar Zverev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara