Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković: Moram da igram kako bih se osećao komfornije na terenu, nisam bio na očekivanom nivou

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.02.22. | 20:20

Srpski teniser čestitao Danilu Medvedevu na preuzimanju prve pozicije na svetu

Hegemoniji trojice najvećih u “belom sportu” došao je kraj. Posle 18 godina tenisom ne vladaju ni Novask Đoković, ni Rafael Nadal, ni Rodžer Federer. Svrgnut je srpski as sa trona, od ponedeljka tenis ima novog vladara – Danila Medvedeva.

Godinama se već najavljuje da nova generacija dolazi, izgleda da je zaista i došla. Više to nisu samo pretnje mlađe garde, konačno su uspeli najveće da, makar na neko vreme, pomere sa samog vrha. Okončana je strahovlada. A, ruskom teniseru da dođe na tron pomogao je Jirži Veseli.

Izabrane vesti

Drugi put u karijeri, u isto toliko mečeva, Čeh je nadigrao Novaka Đokovića. Porazom u četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju izgubio je Đoković prvo mesto na rang-listi. Imao je srpski as veliki podršku u Dubaiju, nosila ga je publika, gurala ka završnici, ali jednostavno danas u igri mnogo toga nije štimalo. S druge strane, češki teniser odigrao je perfektan meč.

Briljantno je servirao Jirži Veseli, nije imao odgovor Đoković na udarce sa osnovne linije Čeha. Apostrofirao je srpski as i bekhend češkog tenisera. Ništa drugo nije preostalo Novaku nego da čestita I započne pripremu za iduće turnira, a na kojima će moći da igra veliko je pitanje.

"Bila je sjajna atmosfera, kao i u prva dva meča. Želim da se zahvalim publici na tome što je stvorila sjajnu atmosferu na terenu za obojicu. Veoma sam srećan da igram u toj situaciji. Nažalost, nisam imao svoj dan. Čestitam Jiržiju. Igrao je bolje. Pogađao sve udarce. Servirao je sjajno, cela igra mu je bila takva. Kada je trebalo da pogodi važne udarce, uspevao je, stavimo me je pod veliki pritisak u servis gemovima. Njegov bekhend, na ovakvoj podlozi, koja je jako brza i kada ide tako nisko je stvarno efektivan. Očekivao sam da igram na višem nivou. Mislim, mogu bolje, ali čestitke Jiržiju", rekao je Đoković posle eliminacije u Dubaiju i gubitka prvog mesta.

Odigrao je Novak Đoković prve mečeve u Dubaiju u 2022. godini, bilo je evidentno da je daleko od zavidne forme i da će mu biti potrebno vreme da uhvati zalet. A, da li će uopšte petostruki šampion Dubaija moći da ga uhvati, zavisiće od toga gde će u nadolazećim mesecima uopšte moći da nastupa.

Kristalno jasno je i samom Novaku da će teško podići nivo igre ukoliko ne bude igra i ukoliko konstantno bude nailazio na ograničenja organizatora na najvećim turnirima.

"Što više mečeva budem igrao, biću komforniji na terenu. Moram da ih imam, nemam ih mnogo u poslednjih nekoliko meseci. Hajde da vidimo šta će biti. Moram da pratim situaciju, da vidim kako će se razvijati. Kad god dobijem priliku da igram, igraću. Nadam se da će to biti uskoro".

Izgubio je Novak prvo mesto na rang-listi, potencirali su novinari to na konferenciji za medije posle četvrtfinalnog okršaja, a srpski as im je dva puta, uz osmeh, dao identičan odgovor.

"Čestitam", kratko je poručio Novak.


tagovi

Novak ĐokovićJirži VeseliDanil MedvedevATPATP Dubai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara