Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković, nekoliko praznih mesta, pa slede Beretini, Nadal, Alkaras...

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.06.22. | 07:06

Kvota u Mozzartu na trijumf Novaka sedmi put na londonskoj travi je 1,85

Prvi deo teniske 2022. godine protekao je u znaku Rafaela Nadala, osvajača Australijan opena i Rolan Garosa, ali ubedljivo najveći favorit za krunu na londonskoj travi je Novak Đoković, od pre dve nedelje treći reket sveta.

Srbin je osvojio samo jedan turnir ove sezone, masters u Rimu. Na pariskoj šaljaci je Rafa bio bolji, nije igrao u Melburnu jer nije bio vakcinisan, verovatno neće moći ni u Njujork na US Open, pa je Vimbldon turnir na koji će Novak da baci sve karte.

Izabrane vesti

Bukmejkeri daju velike izglede Srbinu da sedmi put podigne trofej. Kvota u Mozzartu je 1,85 da će naš as da pokori Veliku Britaniju.

Ko su glavne pretnje po Novaka? Pre svega Rafaal Nadal. Iako se pred svaki veliki turnir govori o stepenu povrede Španca, kada izađe na teren – on „leti“, pa ga niko ne sme otpisati. Jeste on kralj šljake, ali je već dva puta bio najbolji na Vimbldonu, doduše davnih 2008. i 2010. godine. Đoković ga je u britanskoj prestonici pre 11 godina skinuo s teniskog trona i prekinuo mu seriju od 20 pobeda na londonskoj travi.

Kvota da će Nadal treći put da osvoji Vimbldon je 7,50. Drugi favorit u Mozzartu za krunu je Mateo Beretini (7,00), Italijan koji je igrao finale sa Novakom prošle godne, kada ga je naš as pobedio posle četiri seta.

Trava je specifična podloga, gubio je Novak od specijalista na ovoj podlozi u ranoj fazi najprestižnijeg turnira na svetu. U neprijatnom sećanju je poraz od Amerikanca Sema Kverija 2016. godine već u trećem kolu. Mladi Karlos Alkaras, Ože Alijasim, Stefanos Cicipas mogu do završnice. Mesto među desetak favorita je našao i nestašni dečko svetskog tenisa, Nik Kirjos. Na njega možete da zaradite 20 puta veću sumu od uložene, ako napravi senzaciju i osvoji Vimbldon. Na Marina Čilića je 22,0.

POGLEDAJTE SVE KVOTE ZA ŠAMPIONA VIMBLDONA.

Prvog dana trećeg grend slema sezone na teren izlaze petoro Srba. Svetla pozornice uperena su u Novaka Đokovića koji na startu ne bi trebalo da ima problema sa Korejcem Sonvoom Kvonom, 75. igračem na ATP listi. Ovaj meče neće početi pre 14.30. Problem za Novaka bi mogla da bude skoro jednomesečna pauza. Od poraza u četvrtinalu Rolan Garosa od Nadala 30. maja, Đoković nije igrao, ako ne računamo egzibicioni meč s Ože Alijasimom prošle nedelje, koji je dobio sa 2:0.

Đoković je odmerio snage sa današnjim rivalom prošle godine u dresu reprezentacije u ATP kupu. Nole je slavio sa 2:0, prepustivši samo četiri gema korejskom teniseru.

Imaće Novak šansu ove godine da priđe rekorderu po broju londonskih kruna, Rodžeru Federeru, osmostrukom šampionu na terenima Ol Ingland klaba. Takođe, Đoković juri i 22 grend slem krune Rafael Nadala. Zaostaje dve, ali borba za status G.O.A.T. (najboji svih vremena) i dalje je otvorena.

OVDE možete da vidite sve parove i kvote današnjeg programa na grend slemu u Londonu u konkurenciji muškaraca.

U konkurenciji dama, prvi favorit za krunu je sjajna Poljakinja Iga Švjonek koja dominira ove godine. Kvota na nju u Mozzartu je 2,50. Najveća pretnja mogla bi da joj bude Naomi Osaka (7,00), a u krugu mogućih osvajača trofeja su Žaber i Gof.

OVDE možete da vidite sve parove i kvote današnjeg programa na grend slemu u Londonu u konkurenciji dama.


tagovi

Novak ĐokovićRafael NadalMateo BeretiniIga ŠvjontekVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara