Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković razočaran: Jedan od mojih najgorih mečeva poslednjih godina

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.04.21. | 16:20

Čak 45 neiznuđenih grešaka

Nekako ne leži Monte Karlo poslednjih godina Novaku Đokoviću, iako u kolekciji trofeja ima i taj masters.

Štaviše, gubio je Novak na tom terenu od Jižija Veselog, od Davida Gofana, a danas mu je meru uzeo i Danijel Evans i to u dva seta.

Izabrane vesti

Doživeo je Đoković prvi poraz u 2021. godini i očigledno je da je daleko od forme kojom je obrisao pod s rivalima u februaru na Australijan openu. Dovoljan je podatak da je u dva seta protiv Evansa najbolji teniser sveta napravio neverovatnih 45 neinuđenih grešaka, uz 28 vinera.

Bio je ovo jedan od mojih najgorih mečeva, jedna od najgorih partija poslednjih godina, koliko mogu da se setim. Ne želim da umanjim Evansovu pobedu, ali sam osećao grozno na terenu od početka do kraja. Ništa nije valjalo, ništa nisam uspevao da uradim. Bio je to jedan od takvih dana”, rekao je Đoković posle meča.

Priznaje Novak da posle jučerašnje pobede nad Sinerom nije očekivao takav pad u igri.

Juče sam odigrao prilično dobro. Danas je bilo potpuno drugačije. Bilo je jako vetrovito na terenu, a to vam otežava posao protiv igrača kakav je Evans, koji vas tera da se dosta krećete. On ima vrlo nepredvidive udarce, uspeo je da mi poremeti igru”.

Ipak, nema razloga za paniku, jasno je da je glavni Novakov cilj za sezonu šljake – Rolan Garos.

Dok sam odlazio s terena bio sam jako razočaran kako sam odigrao, kako sam se osećao na terenu. Ali, duga je sezona na šljaci. Ima još mnogo turnira, mnogo prostora za napredak. Čeka me dosta rada, verujem da će biti bolje već sledeće nedelje u Beogradu”, poručio je Novak Đoković.

Serbia open, na kojem će igrati najbolji teniser sveta, počeće sledeće nedelje. 


tagovi

Novak ĐokovićATP Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara