Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković svestan uspona: Imao sam savršenu nedelju, znao sam da ću pred Rolan Garos izgledati ovako

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.05.22. | 18:34

”Čestitam ti, Novače! Pokazuješ veliku disciplinu i napore za sve što radiš prethodnih godina. Svakog dana se trudim da dam sve od sebe, nadam se da ću jednog dana doći do nivoa na kojem si ti. Sve nas inspirišeš”, poručio Cicipas

Šesti put u karijeri Novak Đoković zaseo je na tron Rima i uvećao broj osvojenih Masters turnira na 38, dva više od prvog sledećeg pratioca Rafaela Nadala kojeg je ujedno i smenio kao šampiona u Večnom gradu.

Drastičan uspon forme u poslednje dve-tri sedmice garantuju da ćemo na Rolan Garosu koji startuje 22. maja gledati najbolju verziju prvog tenisera sveta, što će i te kako biti važno s obzirom na to da u Parizu brani titulu.

Izabrane vesti

”Prijatno sam iznenadio sebe. Iako sam imao pad igre i strategiju, znao sam šta treba da radim. Odigrao sam fenomenalan set, ali se rival vratio, poveo 4:1 u drugom setu i imao 30:40, moglo je da ode lako u treći set. Bilo je gusto, stegnuto sa obe strane. Ali, uspeo sam da pronađem prave udarce i vratim se”, otvoreno će Đoković.

Na pitanje kada je poslednji put igrao ovako dobro, s osmehom je uzvratio:

“Juče. Podigao sam formu, gradim igru, znao sam da će moj najbolji oblik na šljaci doći u ovo vreme, pred Rolan Garos. Igram odlično u poslednjih nedelju dana, mogu da kažem da sam i u Madridu igrao vrlo dobro uprkos tome što sam poražen u polufinalu. Uvek sam uživao kada igram u Rimu”.

Stefanos Cicipas poklonio se najboljem na svetu i poručio da se divi njegovoj posvećenosti tenisu.

”Čestitam ti, Novače! Pokazuješ veliku disciplinu i napore za sve što radiš prethodnih godina. Svakog dana se trudim da dam sve od sebe, nadam se da ću jednog dana doći do nivoa na kojem si ti. Sve nas inspirišeš”, pohvalio je najboljeg Cicipas i dodao:

”Prvi put smo trenirali zajedno pre nekoliko godina, mislim u Francuskoj i za mene je bilo sjajno deliti teren sa tobom. Možda sam mogao tada i da se fotografišem sa tobom, ali nisam mogao ni da sanjam da ću igrati sa tobom kasnije. Dugo je vremena prošlo, ali sam srećan što sam igrao na ovakvom turniru i na jednom od najspektakularnijim terenima na kojima sam bio”.

Na reči hvale odmah je uzvratio veliki džentlmen Novak.

”Čestitam tebi i tvom timu na sjajnoj sedmici, danas nisi imao sreće, a znam da si želeo titulu. Zato si jedan od najboljih igrača na svetu, jer uvek želiš da pobeđuješ i osvajaš titule. Ne treba da budeš toliko skroman, imaš razloga da budeš srećan i sigurno ćeš u budućnosti držati trofeje na ovakvom mestu. Jedan si od najvećih lidera u ovom sportu”.

Đoković sada ima sedam dana da se spremi za Rolan Garos.


tagovi

Novak ĐokovićStefanos Cicipasatp rimMasters Rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara