Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković u Milanu na pregledu kod specijaliste, cilj da zaigra u Dubaiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.02.23. | 11:35

Prvi teniser sveta još čeka odluku američkih vlasti povodom molbe da zaigra na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju

Novak Đoković je vreme posle trijumfalnog pohoda na Melburn iskoristio da se oporavi od kidanja butnog mišića u dužini od tri centimetra zbog kojeg je na startu prvog Grend slema sezone imao određenih poteškoća.

Posle svega što je napravio u Australiji, mnogi su sumnjali da je Đoković lažirao povredu, što je demantovao direktor turnira Kreg Tajli. Prvi reket sveta je protekli period proveo u Beogradu, a milanska Gazeta piše da je od ponedeljka u kratkoj poseti Milanu. Ne turistički, već zbog pregleda kod specijaliste Žan Pjera Mirsmana. Poznati hirurg i kiropraktičar dugo sarađuje sa Novakom - vodio je računa o njegovom laktu pre nekoliko godina - dobio je zaduženje da se pozabavi stanjem mišića butine.

Izabrane vesti

Kako se navodi, Đoković će stići da se pozdravi sa svojim prijateljima iz fudbalskog kluba Milan, čiji je navijač, pre utakmice sa Totenhemom, pre nego što se vrati nazad za Beograd.

Utorak, 23.55: (1,45) S. Baez – D. Lajović (2,55)

U glavnom gradu Srbije ga čekaju njegov kondicioni trener Marko Paniki i fizioterapeut Klaudio Zimalja. Sa njima će nastaviti dalji rad, a cilj je da bude spreman da zaigra na turniru u Dubaiju koji startuje 27. februara. To je turnir iz serije 500, na kojem Novak voli da igra kada mu raspored to dozvoli.

Ono što Đokovića i sve u njegovom timu najviše zanima jeste odluka američkih vlasti po pitanju njegove molbe da dobije specijalnu dozvolu za ulazak u SAD pošto nije vakcinisan protiv virusa korona. Podsetimo, Novakov brat Đorđe obelodanio je da je zahtev podnet i da se na odgovor čeka.

Američke vlasti i dalje drže izuzetno oštra pravila za ulazak nevakcinisanih stranaca u zemlju, uprkos tome što se veći deo planete “otvorio“, odnosno ublažio uslove za prelazak granice.


tagovi

Novak ĐokovićATP Indijan VelsATP masters Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara