Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković vidi polupunu čašu: Bila je ovo godina sa mnogo uspona

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.11.22. | 22:50

“Doduše i nekim padovima... Cela godina bila je kao rolerkoster, nešto što nisam dosad doživeo“, kaže najbolji na svetu

Kada dogledno vreme prođe, izučavaće se 2022. godina Novaka Đokovića u posebnim analizama.

Uprkos svemu, Srbin je sezonu završio sa jednim osvojenim Grend slemom, Mastersom, nekoliko velikih finala, kao i titulom na Završnom mastersu. Kada se podvuče crta – vrlo dobro. A, moglo je da bude i mnogo bolje da je Novaku dozvoljeno da igra Australijan Open, US Open, kompletnu američku turneju i da se računalo 2.000 bodova osvojenih na Vimbldonu.

Izabrane vesti

I pored svega, zvanično peti teniser sveta – ali, nesumnjivo najbolji – vidi polupunu čašu i ostaje optimista.

“Hvala svima koji su me svakodnevno gurali napred. Jer, bez takve podrške i pomoći, sve ovo ne bi bilo moguće. Bila je ovo godina sa mnogo uspona, nekih izuzetno velikih uspona. Ali, naravno, i nekih padova. Već sada se jako radujem narednoj sezoni“, poručio je Đoković u govoru po završetku meča sa Kasperom Rudom.

Četvrtak, 20.00: (1,53) Brazil (4,10) Srbija (6,50)

Sada mu, priznaje, treba veliki odmor od svega...

“Pričao sam verovatno hiljadu puta o ovoj sezoni u globalu, zbog toga neću da dužim previše. Svi već znaju šta se dešavalo, sada osećam samo veliko rasterećenje i zadovoljstvo“, priznaje Novak i dodaje:

“Uzeću nekoliko sedmica slobodno jer sam celu godinu proveo kao na iglama bez obzira da li je to zbog turnira ili čekanja na dozvolu da otputujem negde“.

Zahvalio se Srbin svom timu i porodici...

“Hvala vam što ste bili uz mene, pogotovo u ovoj godini. Hvala što ste verovali u mene, bili strpljivi, davali mi potrebnu snagu i podršku. Bili ste moje rame za plakanje, neko na koga mogu da se oslonim. Cela godina bila je kao rolerkoster, nešto što nisam dosad doživeo. Samo mi znamo koliko je bilo teško. Jako cenim sve što ste uradili za mene, trofeji su podjednako vaši, kao i moji“.

Malo i o meču sa Kasperom Rudom...

“Dobro finale. Uglavnom ovakve mečeve rešavaju sitnice. Po jedan brejk bio je dovoljan u oba seta. Znao sam da Kasper igra veoma dobro, obojica smo servirali odlično. Zbog toga je jako važan bio 12. gem, kada sam uspeo da vratim nekoliko teških lopti i uzmem poene. Naterao sam Kaspera da trči, da radi mnogo za svaki poen. Jako sam zadovoljan kako sam igrao. Bio sam agresivan i to me čini zadovoljnim“.

Ima i te kako razloga da bude.


tagovi

Novak ĐokovićKasper RudZavršni ATP turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara