Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đokovićev meč za ostanak na broju 1

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 10:43

Masters u Rimu: Srpski as igra večeras (20.30) premijerni meč protiv Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima

Ispao je Rafael Nadal, u Rimu nema ni pobednika mastersa u Madridu Karlosa Alkaraza, pa bi Novak Đoković konačno mogao da osvoji prvu titulu u 2022. godini i napravi odličnu uvertiru pred drugi grend slem sezone, Rolan Garos, koji je osvojio prošle godine.

Naš as je lako dobio Stena Vavrinku u osmini finala. Naredni rival je mladi Kanađanin Feliks Ože Alijasim. Ukoliko se Novak plasira u polufinale ostaće prvi reket sveta i prvi nosilac na Otvorenom prvenstvu Francuske. Neće biti ništa od očekivanog duela sa Rafaelom Nadalom u Večnom gradu, ali bi s rekorderom po broju grend slem titula mogao da se susretne već u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Izabrane vesti

Duel sa Ože Alijasimom predviđen je kao poslednji večeras od 20.30. Biće to prvi duel našeg asa s devetim teniserom na svetu. Kanađanin nije specijalsita za šljaku, ova podloga mu najmanje leži, pa je angažovao Tonija Nadala da mu pomogne.

20.30: (1,17) Đoković - Ože Alijasim (4,40)

U prethodna dva kola, Kanađanin je dobio Amerikanca Džirona i Španca Davidovič Fokinu.

Znam Feliksa već godinama. Tu je negde u vrhu, etablirao se u Top 10. Veliki je radnik, fin momak, ol-raund igrač, polufinalista Australijan opena. Napredovao je na šljaci. Znam njegovu igru, znam šta mogu da očekujem od njega”, rekao je Đoković pred duel sa Ože Alijasimom.

Kanađanin želi da napravi korak više u odnosu na Madrid kada je u borbi za polufinale glatko izgubio od Nemca Aleksandra Zvereva sa 6:3 i 7:5 u setovima.

Ukoliko dobije Ože Alijasima, Novaka u polufinalu očekuje pobednik dvoboja, Denis ŠapovalovKasper Rud. Taj meč je treći na programu, ne pre 14 časova. Ovi teniseri su odigrali samo jedan meč, i to prošle godine u Ženevi kada je Norvežanin slavio sa 2:0.

14.00: (1,45) Rud – Šapovalov (2,55)

Najneizvesniji meč današnjeg četvrtfinala trebalo bi da bude duel Stefanosa Cicipasa i domaćeg tenisera Janika Sinera (12.30). Grk je dobio tri od četiri međusobna duela. Ove godine su se sastali u četvrtfinalu Australijan opena, a Cicipas je lako dobio sa maksimalnih 3:0.

12.30: (1,45) Cicipas - Siner (2,55)

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

MASTERS RIM – ČETVRTFINALE

Petak

11.00: (1,15) Zverev – Garin (4,70)

12.30: (1,45) Cicipas - Siner (2,55)

14.00: (1,45) Rud – Šapovalov (2,55)

20.30: (1,17) Đoković - Ože Alijasim (4,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ATPMasters RimNovak ĐokovićFeliks Ože Alijasim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara