Barbora Krejčikova (©Reuters)
Barbora Krejčikova (©Reuters)

Pariska šljaka ima novu kraljicu - Barboru Krejčikovu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.06.21. | 17:10

Češka teniserka osvojila prvi grend slem turnir

Čisti rivalke u dublu, nenadmašna je u miksu. Naosvajala se grend slemova Barbora Krejčikova u parovima, a sada se upisala među besmrtne na WTA turu i u singlu. Za svestranu Barboru Krejčikovu ne postoji nepremostiva prepreka, a Rolan Garos u konkurenciji dama može biti sve samo ne običan. I ovaj je bio nesvakidašnji. Dve debitantkinje u finalu, Barbora Krejčikova ispisala je istoriju, a Anastasija Pavljučenkova propustila najveću priliku - 2:1 (6:1, 2:6, 6:4).

Na Otvorenom prvenstvu Francuske se zna - titulu osvaja autsajder. Ni najveći teniski romatici nisu se nadali ovakvom finalu - bez ijedne zvezde današnjice sa dve devojke koje zbirno imaju nula grend slem trofeja. Anastasija Pavljučenkova ušla je u prvo finale u 52. pokušaju da se domogne istog, ali nije imala odgovor na sjajno izdanje Barbore Krejčikove. Češka teniserka je posle tri osvojena grend slema u miksu na Austrajilan openu i dva u konkurenciji parova (Rolan Garos i Vimbldon) trofejnu riznicu obogatila najvrednijim peharom u singlu. Živi svoje snove Barbora Krejčikova, a oni se u Parizu nisu završili danas.

Izabrane vesti


Čehinja se plasirala i u dublu u finale Rolan Garosa, biće u prilici da objedini dva trofeja na najvećem turniru. Blistala je Barbora Krejčikova na Rolan Garosu, podizanje pehara lansiraće je na 15. mesto WTA liste, a na putu do trofeja uzela je meru Kristini Pliškovoj, Jekaterini Aleksandrovoj, Elini Svitolinoj, Sloun Stivens, Koko Gof, Mariji Sakari i na posletku Anastasiji Pavljučenkovoj.

Kao i tokom većeg dela turnira, izvanredno je servirala Barbora Krejčikova, ali su neizostavne bile oscilacije. Ono na šta smo svi navikli, retke su teniserke koje uspevaju velike mečeve da odigraju bez padova u igri, a za Čehinju je koban mogao biti drugi set. Otvorila je loše Krejčikova meč, dopustila je Pavljučenkovoj da joj oduzme servis i kao da je to bio okidač za transformaciju češke teniserke. Do kraja seta nije ispustila ni gem, napravila je čak tri brejka i na svoj servis iskoristila prvu set loptu.

Sve ono što je Krejčikova dobro radila u prvom, nestalo je u drugom setu. Zapala je u krizu iz koje nije znala kako da se izvuče. Povlačila je nerezonske poteze, nikako nije uspevala da pronađe ritam iz uvodnog seta, a Anastasija Pavljučenkova bila je u naletu. Osetila je Ruskinja da je pravi momentum da nagazi rivalku. Pri rezultatu 5:1 propustila je šansu da završi set, doživela je povredu kvadricepsa posle čega joj je ukazana lekarska pomoć. Nije ispustila već dobijen set Pavljučenkova, ali se nije ni vratila na taj nivo u trećem, odlučujućem.

Iako je Barbora Krejčikova prva napravila brejk, nije ga materijalizovala u svom servis gemu. Vratilo se sve na početak u četvrtom gemu i potrajalo je do sedmog, kada je Ruskinja ponovo posustala. Pokazivala je Pavljučenkova znake slabosti u kontinuitetu, ali nije ni Čehinja pokazala sigurnost kada je trebalo da okonča meč. Preveliki teret je nosila, propustila je čak tri meč lopte, ali ne i četvrtu u svom servis gemu.

ROLAN GAROS - FINALE (DAME)

Subota

Krejčikova - Pavljučenkova 2:1 (6:1, 2:6, 6:4)


tagovi

Barbora KrejčikovaAnastasija PavljučenkovaRolan GarosWTAgrend slem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara